Hardhandig optreden in Cancun: De politie arresteert het drugssyndicaat dat vijf mensen met een kapmes heeft gehackt

In de levendige Mexicaanse badplaats Cancun heeft de politie hardhandig opgetreden tegen een berucht drugssyndicaat, waarbij zes leden zijn opgepakt die naar verluidt verwikkeld waren in een reeks gruwelijke misdaden. Deze omvatten de brute moord en verminking van vijf slachtoffers met behulp van een kapmes, en de gevoelloze begrafenis van drie anderen in een ondiep graf.

Hoe de groep hun misdaden uitvoerde

Volgens een onafhankelijk Brits rapport waarin aanklagers worden geciteerd, opereerde deze snode groep, beschuldigd van onder meer afpersing, onder de mantel van een web van motortaxi’s en uitkijkposten voor minderjarigen.

Bovendien kondigden de autoriteiten de arrestatie aan van 23 personen die banden hadden met een nep-reisbureau dat ervan verdacht wordt een dekmantel te zijn voor drugshandel in Cancun.

De vermeende daders runden naar verluidt een callcenter, waar ze sportartikelen en vakantiepakketten aan nietsvermoedende toeristen verkochten – die nooit werden afgeleverd. Toch was op de tweede verdieping een knooppunt voor drugstransacties die telefonisch plaatsvonden en door motorkoeriers werden afgeleverd.

Bij een ander hardhandig optreden arresteerden de autoriteiten van Cancun een persoon die ervan werd beschuldigd drugs te kopen en verkopen via sociale-mediaplatforms. Hij bood zelfs bezorging aan huis aan.

Deze onthullingen volgen op een tragische episode waarin een Amerikaans staatsburger en een man uit Belize het slachtoffer werden van geweervuur ​​in een strandclub in Tulum ten zuiden van Cancun. De aanklagers van Quintana Roo verduidelijkten dat de Amerikaanse vrouw geen band had met een man, vermoedelijk een drugsdealer, die ook omkwam bij de schietpartij.

De golf van drugsgerelateerde incidenten in de Mexicaanse staat Quintana Roo, met name langs de Caribische kust, heeft tot alarm geleid. Onlangs zijn buitenlandse toeristen gedood bij een reeks dodelijke schietpartijen als gevolg van drugsgerelateerd geweld in de regio.

(Met input van agentschappen)