Google waarschuwt alle Android- en iPhone-gebruikers, kijk wat dit precies is

Google heeft gewaarschuwd voor alle Android- en iPhone-apparaten nu de technologische trends richting een grotere integratie van kunstmatige intelligentie (AI) met smartphones gaan. Kunstmatige intelligentie heeft, na de populaire perceptie te hebben overgenomen na de release van de blockbuster generatieve AI-tool ChatGPT in 2022, niet alleen iets met een ‘wow-factor’ te zijn, en technologiegiganten hebben al stappen ondernomen om AI-tools en apps in bestaande ecosystemen te integreren. Microsoft heeft Copilot al uitgerold voor bestaande Windows-gebruikers.

Smartphonegebruikers zijn inmiddels redelijk bedreven in het nemen van stappen om hun privacy en gegevens in de digitale wereld te beschermen door nauwlettend in de gaten te houden welke app ze downloaden, welke toestemmingen ze verlenen, enzovoort.

Kijk | De ChatBot-bard van Google heet nu Gemini

Maar als het om generatieve AI gaat, wordt nog steeds opgemerkt dat gebruikers bereid zijn om te experimenteren en dat er geen grenzen zijn aan de interactie van gebruikers met de tools. Zelfs meer dan een jaar na de lancering van ChatGPT en een hele reeks andere releases van AI-tools blijft de nieuwigheidsfactor bestaan.

Google sprong op de AI-bandwagon door Bard te lanceren, zijn eigen AI-tool na de succesvolle lancering van ChatGPT. Na de aanvankelijke problemen zette Bard enkele stappen om Google tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van AI te maken. Het bedrijf heeft de AI-tool hernoemd van Bard naar Gemini en heeft alle smartphonegebruikers gewaarschuwd, ongeacht welk besturingssysteem ze gebruiken: Android of iOS.

“Voer alstublieft geen vertrouwelijke informatie in uw gesprekken in, of gegevens waarvan u niet wilt dat een recensent deze ziet of die Google gebruikt om onze producten, diensten en machine-learning-technologieën te verbeteren”, waarschuwt Google in zijn ‘Gemini App Privacy Hub’-blog.

“Google verzamelt uw Gemini Apps-gesprekken, gerelateerde informatie over productgebruik, informatie over uw locatie en uw feedback.” zegt het bedrijf, eraan toevoegend dat het informatie gebruikt om “Google-producten en -diensten en machine learning-technologieën te verbeteren en te ontwikkelen.”

(Met input van agentschappen)