De detailhandelsverkopen in auto’s zijn in januari met 15% gestegen, maar de hoge voorraden blijven een punt van zorg

NIEUW DELHI: Detailhandel verkoop van voertuigen In heel India was sprake van een sterke groei in alle voertuigcategorieën Januariwaarbij de totale markt met 15 procent groeit.
De verkoop van tweewielers (2W) groeide met 15 procent, gevolgd door driewielers (3W) met 37 procent, personenauto’s (PV) met 13 procent, tractoren met 21 procent en bedrijfsvoertuigen (CV) met een bescheiden 0,1 procent. procent.
De Federation of Automobile Dealers Association zei dinsdag in een persbericht dat de vraag naar tweewielers sterk bleef, aangewakkerd door de landelijke markt.
Het tweewielersegment zal waarschijnlijk profiteren van de goede schattingen van de oogstproductie en de voortdurende steun voor de plattelandseconomie, aldus de Vereniging.
Het personenautosegment bereikte in januari een nieuw record ooit, met een verkoop van 393.250 voertuigen en overtrof daarmee het vorige record van november 2023. Een aanhoudende zorg ligt echter in de hoge voorraad niveaus, die nog steeds tussen de 50 en 55 dagen schommelen, wat een uitdaging vormt voor autodealers.
De omzet in het tractorsegment kende ook een positieve stijging na een vertraging in de voorgaande maanden, waarschijnlijk gedreven door de verwachting van een goede rabi-oogstopbrengst en gunstige weersomstandigheden voor de tarweteelt.
De Vereniging beweerde dat het bedrijfswagensegment in het vierde kwartaal mogelijk een lichte terugval van de vraag zou kunnen ervaren als gevolg van een hoog basiseffect en de komende verkiezingen. De fundamentele factoren op de lange termijn blijven echter positief, met de verwachting van een herstel na de verkiezingen nu de sectoren de aanbestedingsprocessen hervatten.
De optimistische schattingen van de gewasproductie en de voortdurende steunmaatregelen van de regering zullen naar verwachting de plattelandseconomie een impuls geven, wat mogelijk kan leiden tot een nog grotere vraag naar tractoren en een grotere verkoop van instapmodellen van 2W in plattelandsgebieden, aldus de Vereniging.
Geconfronteerd met de hoge voorraadniveaus stelde FADA-president Manish Raj Singhania een herkalibratie van de productie voor in overeenstemming met de marktvraag.
“Ondanks deze prestatie blijven er echter ernstige zorgen bestaan ​​over de PV-voorraadniveaus, die nu tussen de 50 en 55 dagen liggen”, aldus Singhania.
“Dit vraagt ​​om een ​​onmiddellijke herkalibratie van de productie van OEM’s om beter af te stemmen op de daadwerkelijke marktvraag en om toekomstige overaanbodproblemen te voorkomen. Omdat aanpassingsvermogen cruciaal is in deze dynamische industrie, moeten OEM’s innovatie in evenwicht brengen met strategische productieplanning om duurzaam succes en algehele marktstabiliteit te garanderen. ” hij zei.
Over de vooruitzichten gesproken, zei de Vereniging dat het aanhoudende huwelijksseizoen en de verwachte inkomsten uit de verkoop van landbouwproducten een positieve basis vormen voor aanhoudende consumentenbestedingen, waardoor de groei in het tweewielersegment wordt ondersteund.
De toegenomen beschikbaarheid van voertuigen en de succesvolle introductie van nieuwe modellen in alle segmenten bieden het potentieel om de marktvraag te stimuleren, aldus het rapport.