SpiceJet schrapt 1.400 banen om de kosten te verlagen

MUMBAI: Lowcostmaatschappij SpiceJet plannen om ontslaan 1.400 werknemers – ongeveer 15% van het aantal personeelsbestand – tegen eind maart als onderdeel van het herstelplan. De luchtvaartmaatschappij bevestigde het besluit en stelde dat deze stap haar jaarlijks tot Rs 100 crore zal helpen besparen. Momenteel heeft de luchtvaartmaatschappij met weinig geld ongeveer 9.000 werknemers.
“Momenteel exploiteert het ongeveer 32 vliegtuigen en nog eens tien vliegtuigen op basis van wet-lease, die zijn geleverd met piloten en cabinepersoneel”, zei een functionaris van de luchtvaartmaatschappij. Ze voegden eraan toe dat de luchtvaartmaatschappij vóór Covid, net als in maart 2019, een vloot van 120 vliegtuigen exploiteerde. . De bezuinigingen zullen beperkt blijven tot niet-operationeel personeel en zullen dus geen piloten en cabinepersoneelsleden omvatten.