Te midden van de crisis in West-Azië brengt een delegatie van Arabische en islamitische ministers van Buitenlandse Zaken een bezoek aan New Delhi

Te midden van de escalerende spanningen in West-Azië en een verslechterende situatie in Gaza zal deze week een delegatie van Arabische islamitische ministers van Buitenlandse Zaken Delhi bezoeken. De delegatie zal naar verwachting bestaan ​​uit de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken Prins Faisal bin Farhan Al Saud, de Jordaanse vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadi, de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Sameh Shoukry en de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad Al-Maliki.

De belangrijkste agenda voor het bezoek van de minister van Buitenlandse Zaken is het aangaan van discussies over de aanhoudende crisis in West-Azië. Ze zullen een ontmoeting houden met minister van Buitenlandse Zaken, dr. S. Jaishankar. De delegatie was eerder in China en zal naar verwachting ook naar andere mondiale hoofdsteden reizen.

Sinds de aanval van Hamas op 7 oktober, die volgens functionarissen resulteerde in de dood van 1.200 Israëliërs, heeft Israël gereageerd met grote vergeldingsmaatregelen, waarbij naar verluidt meer dan 13.000 Palestijnen in Gaza zijn omgekomen.

India heeft de internationale inspanningen verwelkomd die gericht zijn op het de-escaleren van het conflict en het faciliteren van dringende humanitaire hulp aan het Palestijnse volk. New Delhi heeft de aanval van 7 oktober veroordeeld, wijzend op zijn beleid om terrorisme in al zijn vormen te bestrijden, maar pleitte ook voor naleving van het internationaal humanitair recht. Het heeft ook opgeroepen tot de onvoorwaardelijke vrijlating van alle Israëlische gijzelaars die in Hamas-hechtenis zitten.

Als tastbaar blijk van solidariteit heeft New Delhi humanitaire hulp naar Palestina gestuurd, waarbij 70 ton noodhulpmateriaal werd geleverd, waaronder 17 ton medicijnen en medische voorraden in twee tranches.

Het overkoepelende beleid van India met betrekking tot het Israëlisch-Palestijnse conflict onderstreept het pleidooi voor directe onderhandelingen met de oprichting van een soevereine, onafhankelijke en levensvatbare staat Palestina, levend binnen veilige en erkende grenzen, die in vrede naast Israël kan bestaan.

Disclaimer: WION besteedt de uiterste zorg aan het nauwkeurig en op verantwoorde wijze rapporteren van de lopende ontwikkelingen in het Israëlisch-Palestijnse conflict na de Hamas-aanvallen. Wij kunnen echter niet onafhankelijk de authenticiteit van alle uitspraken, foto’s en video’s verifiëren.