Sebi gaat op 17 oktober het eigendom van de Saradha Group veilen

NEW DELHI: Marktregulator Sebi heeft gezegd van wel veiling het eigendom van de Saradha-groep van bedrijven volgende maand tegen een minimumprijs van meer dan Rs 3 crore om geld terug te vorderen dat door het bedrijf is ingezameld van het publiek via illegale regelingen.
Het pand in West-Bengalen zal onder de hamer gaan, zei de Securities and Exchange Board of India (Sebi) in een bericht van 15 september.
De toezichthouder zei dat de e-veiling op 17 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur zal plaatsvinden. De minimumprijs van het onroerend goed is vastgesteld op Rs 3,68 crore.
Sebi heeft zich verloofd Quikr Vastgoed om haar te helpen bij de verkoop van het onroerend goed en stelde C1 India aan als aanbieder van e-veilingen.
De ontwikkeling kwam na de Hooggerechtshof van Calcutta heeft in juni 2022 een bevel aangenomen, waarbij het de toezichthouder opdracht gaf om door te gaan met de veiling van eigendommen van de Saradha Group of Companies.
Saradha Group, een consortium van meer dan 239 particuliere bedrijven, zou naar verluidt chitfund-operaties hebben uitgevoerd in West-Bengalen, Assam en Odisha, en ongeveer Rs 4.000 crore hebben opgehaald bij 1,7 miljoen spaarders voordat het in april 2013 instortte.
Volgens de mededeling zei de toezichthouder dat bieders hun eigen onafhankelijke onderzoek moeten doen naar de lasten, rechtszaken, beslagen en verwerving van aansprakelijkheden van het onroerend goed dat op de veiling wordt aangeboden, voordat ze hun bod indienen.
“De koper neemt namens zichzelf deel aan de e-veiling en tussenkomst van derden, zoals een gemachtigde agent/vertegenwoordiger, is niet toegestaan.
“De succesvolle bieder zal de kosten/vergoedingen die verschuldigd zijn voor de overdracht van het onroerend goed op zijn/haar naam dragen. Alle belastingen komen voor rekening van de koper”, aldus het bericht.