De Oekraïense Zelenskyy bezoekt gewonde soldaten in New York voorafgaand aan de VN-toespraak

NEW YORK: De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy had maandag (18 september) een ontmoeting met gewonde Oekraïense soldaten in een ziekenhuis in New York City, voorafgaand aan zijn toespraak tot de wereldleiders bij de Verenigde Naties.

Tijdens zijn eerste persoonlijke bezoek aan de 193 leden tellende wereldorganisatie sinds de Russische invasie van februari 2022 zal Zelenskiy dinsdag spreken voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van wereldleiders.

Zelenskyy reisde na zijn landing in New York maandag rechtstreeks van het vliegveld naar het Staten Island University Hospital, waar Oekraïense soldaten zijn behandeld voor amputaties.

Na New York reist hij naar Washington, waar hij naar verwachting een ontmoeting zal hebben met de Amerikaanse president Joe Biden en leden van het Congres. In een post op Telegram zei Zelenskyy dat hij ook van plan is militaire en zakelijke functionarissen te ontmoeten.