EE werkt de sluitingsdata van het 3G-netwerk bij

Op de voet gevolgd door de rivaliserende Britse mobiele operator Virgin Media O2 die een soortgelijke stap maakte, en na een succesvolle proef in de stad Warrington in Cheshire, heeft EE meer details toegevoegd aan zijn plannen om te beginnen met het uitschakelen van 3G-diensten op zijn netwerk, wat bevestigt dat de landelijke uitschakeling van 3G zal beginnen vanaf januari 2024, met het plan om deze in maart in heel Groot-Brittannië te voltooien.

Het 3G-gebruik op het netwerk van EE bereikte in de zomer van 2023 een recordlaagte. De stap om het netwerk te vereenvoudigen zal betekenen dat het mobiele spectrum opnieuw kan worden toegewezen aan de efficiëntere 4G- en 5G-diensten, wat de klantervaring zal verbeteren door hogere datasnelheden en betrouwbaardere streaming. en spraakoproepdiensten van hogere kwaliteit.

De achtergrond voor de uitschakeling begon in december 2021, toen de Britse regering en de belangrijkste Britse mobiele netwerkexploitanten – Vodafone, EE, Virgin Media O2 en Three – het eens werden over 2033 als het jaar waarin alle openbare 2G- en 3G-netwerken in de wereld Groot-Brittannië wordt uitgeschakeld.

Het plan is gemaakt om de benodigde hoeveelheid spectrum vrij te maken om de massale uitrol van 5G en andere toekomstige netwerken zoals 6G mogelijk te maken, die volgens de Britse regering de basis vormen voor gebruiksscenario’s zoals autonome voertuigen en drones, immersieve virtuele en augmented reality-ervaringen en technologische innovaties om de netto-nuldoelstellingen te bereiken en de gezondheidszorg te verbeteren.

Tijdens de pilot van EE in Warrington deze zomer werd de stad de eerste plaats in Groot-Brittannië waar het 3G-netwerk van het bedrijf werd uitgeschakeld. De exploitant beschouwde de pilot als een belangrijke mijlpaal in zijn streven om de mobiele infrastructuur van Groot-Brittannië te verbeteren en hielp bij het vormgeven van de aanpak voor de landelijke uitfasering van 3G.

De exploitant van BT voegde eraan toe dat er na de uitschakeling geen klachten van klanten waren over de netwerkdekking of -prestaties.

Er werd ook gezegd dat er geen capaciteitsproblemen waren gemeld op de 2G- of 4G-netwerken van EE, ondanks een natuurlijke toename van het verkeer naarmate meer mensen er elke dag gebruik van maakten.

Terwijl het de overstap maakte naar effectievere mobiele diensten met behulp van het 4G- en 5G-spectrum, merkte EE ook op dat zijn toekomst ook duurzamer zou zijn.

“3G vertegenwoordigt ongeveer 35% van het totale energieverbruik van ons mobiele netwerk, wat ruimschoots opweegt tegen het gebruik ervan, dat voortdurend daalt”, aldus Greg McCall, hoofd netwerken van EE.

“Het terugtrekken van de technologie is een van de beste stappen die we kunnen nemen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, aangezien moderne netwerken zoals 4G en 5G niet alleen sneller en betrouwbaarder zijn voor klanten, maar ook tot tien keer efficiënter”, zei hij. “We schatten zelfs dat het uitschakelen van ons 3G-netwerk in het Verenigd Koninkrijk de equivalente hoeveelheid energie zal besparen die nodig is om vier miljard smartphones volledig op te laden, wat het beter maakt voor zowel de planeet als onze klanten.”

Terwijl het bedrijf deze stap zette, onthulde EE ook dat het 3G tot een speciaal onderdeel heeft gemaakt van zijn partnerschap met de liefdadigheidsinstelling AbilityNet, die digitale vaardigheidstrainingen en ondersteuning biedt aan meer dan 4.000 65-plussers in het Verenigd Koninkrijk.