Cosmeticagigant L’Oréal wendt zich tot Databricks voor op clouddata gebaseerde klantpersonalisatie

Cosmeticagigant L’Oréal heeft zich tot Databricks gewend om te helpen bij het samenbrengen van alle gegevens die zijn opgeslagen in zijn verschillende cloudplatforms, ter ondersteuning van zijn streven om de klantervaring te personaliseren.

Het bedrijf volgt een multicloud-strategie ter ondersteuning van zijn Beauty Tech Data Platform, dat kunstmatige intelligentie (AI) en bedrijfsgegevens gebruikt om gepersonaliseerde diensten aan zijn klanten te ontwikkelen, zodat ze gemakkelijker producten online en in de winkel kunnen vinden die het beste bij hun klanten passen. hen.

Databricks levert sinds 2019 zijn expertise op het gebied van data lake-building aan L’Oréal in Noord-Amerika en bouwt hier nu op voort om alle gegevens samen te brengen die zijn opgeslagen op de verschillende cloudplatforms die het bedrijf over de hele wereld gebruikt.

Het middelpunt van de implementatie zal de Databricks Lakehouse-technologie zijn, die volgens het bedrijf in staat is een alomvattend beeld te geven van de reis die de klantgegevens van L’Oréal afleggen, van het eerste onderzoek tot de aankoop en de verzending en levering.

Naveen Zutshi, CIO van Databricks, zegt dat Lakehouse een uniform platform is dat alle data-, analyse- en AI-gebruiksscenario’s kan verwerken die L’Oréal nodig zou kunnen hebben om gelijke tred te houden met de veranderende eisen en voorkeuren van de consument.

“Het is nog nooit zo uitdagend geweest voor grote retailers om een ​​360-gradenbeeld van de klant bij te houden om loyaliteit en groei te garanderen, maar data-forward-organisaties zoals L’Oréal lopen voorop bij het omzetten van deze uitdaging in een kans”, aldus Zutshi.

Volgens Databricks heeft het technologieteam van L’Oréal al aanzienlijke voordelen ervaren door met het bedrijf samen te werken, zoals het versnellen van de tijd die nodig is om zijn realtime consumentengegevens te verwerken en te analyseren.”

“In slechts twee jaar tijd zag L’Oréal Noord-Amerika een productiviteitsverbetering van 20% door verminderde onderhoudsinspanningen, verbeterde runtime en cloudverbruik”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Etienne Bertin, groeps-CIO van L’Oréal, zei dat het doel van de samenwerking is om L’Oréal te positioneren als leider in het snelgroeiende ‘beauty tech’-veld.

“L’Oréal is actief in 150 landen en verkoopt jaarlijks meer dan zeven miljard cosmetische producten aan meer dan 1,2 miljard consumenten. Een data-architectuur die uniform, open, cloud-agnostisch, interoperabel, veilig en schaalbaar is, is dus een integraal onderdeel van ons succes ”, aldus Bertijn.

“Het benutten van Databricks Lakehouse verrijkt ons wereldwijde Beauty Tech Data Platform, en we zijn verheugd om het partnerschap de komende jaren te zien evolueren.”

Samuel Bonamigo, senior vice-president en algemeen manager voor EMEA bij Databricks, voegde hieraan toe: “Ons open, cloud-agnostische enterprise dataplatform laat al een duidelijke impact zien en we willen graag zien dat dit partnerschap dit jaar vooral in EMEA evolueert. voorbij.”

Bonamigo voegde hieraan toe: “Bij Databricks is het ons doel om organisaties te helpen bij het oplossen van enkele van de moeilijkste problemen ter wereld met data en AI, en we zijn er trots op dat we L’Oréal op zijn reis kunnen ondersteunen.”