Luka Doncic 10e triple-double stuurt Mavericks langs Wizards

Luka Doncic Mavericks versus Wizards NBA

Dallas Mavericks-bewaker Luka Doncic (77) reikt naar de bal tegen Washington Wizards-bewaker Bilal Coulibaly, links, tijdens de tweede helft van een NBA-basketbalwedstrijd in Dallas, maandag 12 februari 2024. (AP Photo/LM Otero)

DALLAS – Luka Doncic had zijn tiende triple-double van dit NBA-seizoen, ondanks het missen van vijf minuten actie nadat hij de leiding had genomen, en hielp de Dallas Mavericks maandagavond naar een 112-104 overwinning op de Washington Wizards.

Doncic eindigde met 26 punten, 15 assists en 11 rebounds. Hij miste vijf minuten in het vierde kwart nadat hij de leiding had overgenomen van Corey Kispert en naar de kleedkamer was gegaan om zijn kin en mond te laten verzorgen door de trainingsstaf.

Dallas stond met 95-86 achter toen Doncic weer incheckte, en hij scoorde zes opeenvolgende punten, waarmee hij de Mavericks hielp een voorsprong van 103-98 op te bouwen met nog 3:57 te spelen. Dallas versloeg Washington met 34-16 in het vierde kwartaal.

Kyrie Irving scoorde 26 punten voor de Mavericks, die een seizoensbeste overwinningsreak van vijf wedstrijden hebben. Daniel Gafford, die vóór de handelsdeadline van vorige week vanuit Washington aan Dallas werd uitgedeeld, had 16 punten en evenaarde het beste in zijn carrière met 17 rebounds.

Deni Avdija scoorde 25 punten om een ​​career-high gelijk te trekken, en Kyle Kuzma voegde er 23 toe voor de Wizards, die er zeven op rij verloren. Tyus Jones had 14 punten en 16 assists.

De Wizards gebruikten een run van 11-2 om het tweede kwart af te sluiten en stonden bij de pauze met 58-51 voor na een helft met 15 voorsprongwisselingen. Kuzma scoorde 16 punten, terwijl Avdija, met een gemiddelde van 13 punten, 14 punten scoorde bij 6-uit-8 schieten.

Gafford had in de eerste helft zeven punten, veertien rebounds (zes aanvallend) en drie blocks.

De Mavericks gingen in het spel en stonden op de tweede plaats in de NBA met een gemiddelde van 12,3 omzet. Ze maakten er dertien in de eerste helft, vier van Doncic, en werden met 14-4 verslagen in punten na omzet.

Dallas speelde de zevende wedstrijd op rij zonder startend rookiecentrum Dereck Lively II (gebroken neus) en negende op rij zonder startende bewaker Dante Exum (pijn aan de rechterknie).


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.

Patrick Dumont, de nieuwe gouverneur van de Mavericks na de verkoop van het team dat eind december door de NBA werd goedgekeurd, woonde zijn eerste wedstrijd in Dallas dit seizoen bij. Hij zat op de eerste rij tussen CEO Cynt Marshall en algemeen directeur Nico Harrison.

VOLGENDE SCHEMA

Wizards: Woensdag in New Orleans.

Mavericks: gastheer van San Antonio op woensdag.