Hattrick Mahomes is het horrorfilmmonster dat SF niet kon doden

De derde Super Bowl van Patrick Mahomes kwam tot stand onder omstandigheden waarin de meeste concurrenten zouden instorten. Hattrick Mahomes verdiende de bijnaam met zijn derde kampioenschap voordat 30 aan het einde kwam van zijn slechtste statistische seizoen sinds hij eerstejaars was bij Texas Tech.

De cijfers van Mahome zijn in totaal astronomisch, maar één datapunt illustreert zijn veerkracht. Tom Brady (10-11), Joe Montana (4-6), John Elway (6-7) en Drew Brees (6-8) zijn allemaal onder de .500 wanneer ze een touchdown of meer achterstaan ​​in het ‘postseason’-spel. Na zondag staat Mahomes op 9-2.

Eerlijk gezegd vormen de Chiefs een dynastie omdat ze nooit sterven met Mahomes aan het roer. Shanahan en Purdy schuwden de vierde muurbrekende Randy Meeks-regels van Wes Craven voor het overleven van een trilogie en gaven Mahomes een opening om zijn Super Bowl-treble te verdienen. Regel nummer één: ‘Hem neersteken zal niet werken. Hem neerschieten zal niet werken. Kortom, in de derde moet je zijn hoofd cryogeen bevriezen, onthoofden of opblazen.

Kyle Shanahan kent beter dan wie dan ook het gevoel van Mahomes die je team stalkt als de antagonist in een slasher-film. Hij heeft Mahomes die schakelaar eerder uit de eerste hand zien activeren. Vier jaar geleden begon de Chiefs MVP zijn regeerperiode door veertien punten te scoren in de laatste zeven minuten, waarmee hij Kansas City terugleidde van een achterstand met twee balbezit in de Super Bowl 54. En toch luisterde hij niet.

San Francisco had in de eerste helft voldoende kansen om Kansas City te begraven voordat ze de verpletterende verdediging van Steve Wilks konden doorgronden. Niets kon zondag meer vreugde doden dan de trap-pass-kick-competitie van Kansas City gedurende drie kwartalen. Twee weken later Chase Young werd terecht achtervolgd vanwege zijn lakse inzet in hun comeback in de NFC Championship Game, brandde het waakvlammetje onder hem in de eerste helft. Mahomes kreeg een opzettelijke grounder-straf door een lastige push-pass met twee handen te gooien die de scrimmagelijn niet bereikte. Strak einde De aanwezigheid van Noah Gray in de buurt van het traject van de pas werd genegeerd, maar de was die de drive doodde was het gevolg van het feit dat Young de rand afdichtte toen Mahomes uit de zak ontsnapte.

Zelf toegebrachte verwondingen, onhandige pogingen en een pestbui uit San Francisco verijdelden Mahomes, terwijl de verdediging van Steve Spagnuolo en een paar fouten van het speciale team de Chiefs op zeer korte afstand hielden. Helaas, voor de Niners: als je de Chiefs-dynastie wilt omverwerpen, moet je dat op overtuigende wijze doen, à la de Tampa Bay Buccaneers-vernietiging van Mahomes in Super Bowl LV.

Zondag volgde Mahomes de voetstappen van Purdy en de Niners door de moerassige eerste helft. Na een rustig openingskwartaal kanaliseerde Mahomes zijn latente killerinstincten en stortte zich op. Zelfs toen de Niners het grootste deel van de tweede helft aan de leiding stonden, voelde het alsof Mahomes in de Ghostface-modus zat, aangezien hij in totaal 400 meter aan overtreding genereerde. Travis Kelce en Taylor Swift waren de relatie die veel incidenten opleverde, maar het verband tussen de toekomstige Hall of Famers en Mahomes was de verzekeringsboete van Andy Reid.

Als Mahomes een groot spel nodig had, plaatste hij het gewicht van de aanval op zijn eigen schouders of wendde hij zich tot Kelce voor steun. Het was Kelce’s catch-and-run van 22 meter die Harrison Butker voor een velddoelpunt van 29 meter zorgde. Bij meerdere acties op de spelwinnende rit van de Chiefs diende hij als lokaas, waardoor teamgenoten vrije ruimte overlieten om yards op te pikken. Bij de voorlaatste actie denderde hij naar voren om de Chiefs binnen de Niners 5-yard-lijn te plaatsen. In totaal produceerde Kelce negen vangsten van game-high voor 99 yards.

We hebben hem die schakelaar eerder zien aanzetten. Vier jaar geleden scoorden de Chiefs 21 punten in zeven majestueuze minuten en leidden Kansas City terug van een achterstand van twee balbezit tegen San Francisco. Deze keer demonstreerde Purdy echter meer strijd dan Jimmy Garoppolo uit 2019.

Purdy leverde in de eerste helft een prestatie als middenmanager, maar toen de Niners hem nodig hadden om boven zijn loonniveau te spelen, leverde hij prestaties op C-Suite-niveau waardoor de Niners één halte verwijderd waren van een Super Bowl. Tijdens de laatste regel van de Niners legde hij de aanval over het veld uit, maar een tijdige vermomde blitz van Spagnuolo verpletterde hem uiteindelijk, waardoor de Niners gedwongen werden een velddoelpunt te maken met nog ongeveer twee minuten te gaan.

In de verlengingen verlengde hij voortdurend het spel met zijn benen en armen tot Chris Jones crashte door de gedeblokkeerde lijn op de 3e en 4e plaats, waarmee San Fran’s openingsbezit van de verlenging werd beëindigd met een nieuw velddoelpunt. Omdat hij wist dat een touchdown de Super Bowl zou winnen, liep Mahomes het veld op en toonde een Jordaanse mix van vuur en gelijkmoedigheid. Bij een 4e-en-1 jump-scare fakete Mahomes een inside-overdracht en rende buiten de juiste tackle om de eerste op te pakken. Op de 3e en 6e plaats, een paar plays later, maakte hij contact met Rashee Rice via een catch-and-run die 13 yards opleverde. Op de 3e en 1e trok Mahomes nog een konijn uit zijn hoed door 19 meter te galopperen.

Binnen de 5-yardlijn, Andy Reid haalde Corndog voor de derde keer uit zijn speelboek in twee Super Bowls. Mecole Hardman sprintte in pre-snap beweging naar het midden van het veld om vervolgens van koers te veranderen en terug te sprinten naar de zijlijn voor de Super Bowl-winnende touchdown, zo plande Reid Skyy Moore en Kadarius Toney een jaar geleden tegen de Eagles.

De Taylor Swiftification of Chiefs-uitzendingen, het innerlijke tumult van de familie Mahomes, en de ontvangers met stenen handen waren slechts de perifere subplots. De Super Bowl-overwinningen van Mahomes worden steeds dramatischer, maar er bestond geen twijfel over dat hij deze gelegenheid zou aangrijpen. De Niners bevonden zich aan de verkeerde kant van de Terminator-reeks van Mahomes. Na de eerste titel van de Chiefs voelde het gesprek over de dynastie voorbarig. De derde titel van Kansas City is het juiste moment om ze te zalven. Mahomes versloeg de kansen het hele ‘postseason’ door onderweg een paar wedstrijden te winnen.

Alsof Mahomes nog meer motivatie nodig had nadat hij San Francisco anderhalve meter onder de grond had begraven, is hij nu op jacht naar de vier Super Bowl QB-club bestaande uit Montana en Terry Bradshaw. Ik zou het niet aanraden om tegen hem te wedden.

Vind DJ Dunson op X…of niet: @hersensportex