Noordwestelijk schandaal overschaduwd door drama in Michigan St., Michigan

Het maakt niet uit of je houdt van of een hekel hebt aan wat er dit seizoen van het voetbal in Michigan is geworden, of dat het drama om hen heen je Mel Tucker en Michigan State heeft doen vergeten, we zijn het er allemaal over eens dat ze allebei de gemeenschappelijke noemer zijn geweest van hun eigen drama. Maar dat betekent niet zij zijn de enige doorn in het oog van de Big Ten geweest.

Misery houdt van gezelschap en laten we niet vergeten dat Northwestern dit feest op gang heeft gebracht.

De 23-15 overwinning van de Wildcats op Purdue op zaterdag betekent dat ze naar een bowl-wedstrijd gaan om het meest tumultueuze seizoen in de geschiedenis van het noordwesten af ​​te sluiten. Ze zullen het ook doen met David Braun aan het roer, aangezien de interim-coach definitief is aangesteld.

“Bij zijn aankomst bij Northwestern merkte ik al snel dat Coach Braun de waarden van onze atletische afdeling belichaamt: respect, integriteit, service en uitmuntendheid,” zei Northwestern atletiekdirecteur Derrick Gragg in een verklaring. “Het was de juiste beslissing om hem aan te stellen als interim-leider en ik feliciteer coach Braun met zijn benoeming tot hoofdtrainer van ons voetbalprogramma. Hij heeft deze positie verdiend. Coach Braun heeft het team onder zeer ongunstige omstandigheden op de been gebracht. Hij heeft het respect gewonnen van de student-atleten, het personeel, ouders, alumni en onze fans.”

Ik denk niet dat Gragg begrijpt wat “ongunstige omstandigheden” betekent. Omdat Northwestern, net als Michigan en Michigan State, dit zichzelf heeft aangedaan.

Voordat iemand wist wie Connor Stallions was, voordat Jim Harbaugh geschorst werd, eerder Sherrone Moore huilde op tven lang daarvoor De staat Michigan plaatste Adolf Hitler op een videobordwaar de universiteitsvoetbalwereld op gefocust was Pat Fitzgerald en Evanston, Illinois.

Fitzgerald werd eerder dit seizoen ontslagen “in de nasleep van een ontgroening- en misbruikschandaal dat de atletiekafdeling heeft overspoeld”, meldde Associated Press. Afhankelijk van wie je gelooft, wist Fitzgerald van niets of moedigde hij de acts aan als aluin en voormalige ster van het team. Er waren verslagen van de spelers bij Northwestern gaat achter de klokkenluider en leden van de studentenkrant aan personeel dat dit verhaal vertelde, zoals oud-spelers gebruikten sociale media om Fitzgerald te steunen. Er waren beschuldigingen over de cheerleaden En basketbal ploegen ook.

“Ik heb heel duidelijk gemaakt dat bij Northwestern het welzijn van onze studenten voorop staat”, zei Northwestern-president Michael Schill over het besluit om Braun in dienst te nemen. “Alleen door prioriteit te geven aan de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze studenten kunnen we excellentie op het terrein en in de klas mogelijk maken, en kunnen we de persoonlijke en intellectuele groei aanmoedigen die fundamenteel is voor onze missie als een van de grootste universiteiten ter wereld. Iedereen die coach Braun heeft gehoord of gesproken, weet dat hij deze principes in korte tijd sinds zijn aankomst bij Northwestern belichaamt.

Hoewel Braun nieuw is bij Evanston nadat hij buiten het seizoen was aangenomen, erfde hij het programma van Fitzgerald, als de De school besloot het personeel na het ontslag op hun plaats te houden. Dit is een belangrijk feit om te onthouden, net als sommigen van hen de overblijfselen droegen ‘Cats against the world’-shirts – met Fitzgerald’s nummer 51 uit zijn speeldagen – terwijl ze probeerden van hem een ​​slachtoffer te maken op dezelfde manier als Michigan dat met Harbaugh heeft gedaan.

Dus nu we het laatste weekend van het reguliere seizoen ingaan, zal de meeste aandacht van het land gericht zijn op wat er met Michigan zal gebeuren en hoe hun situatie zal verlopen. Maar afgezien van de gebeurtenissen in Ann Arbor, het vuurgevecht van Tucker in East Lansing en een vermeend schandaal rond het stelen van borden op de hele conferentie dat als een wolk boven de Big Ten hangt, mogen we niet vergeten dat het slechte weer begon met een tornado die uit de regio kwam. noordelijke buitenwijken van Chicago.