ICC verplaatst het WK U-19 voor heren van Sri Lanka naar Zuid-Afrika

Archieffoto van het Sri Lanka Cricket-logo© X (voorheen Twitter)

Het ICC-bestuur heeft dinsdag het WK Onder-19 voor heren van Sri Lanka naar Zuid-Afrika verplaatst, elf dagen nadat het wereldbestuur de cricketorganisatie in het eiland voorlopig had opgeschort vanwege overheidsbemoeienis. In feite was het Sri Lanka Cricket (SLC) dat contact had opgenomen met het ICC en op de hoogte was gesteld van de overheidsbemoeienis met de exploitatie van cricket in het land. SLC en het Ministerie van Sport liggen al een tijdje met elkaar overhoop. De regering heeft SLC-functionarissen ervan beschuldigd betrokken te zijn bij corruptie en wanbeheer. “Het WK U19 is vanuit Sri Lanka verplaatst naar Zuid-Afrika vanwege de schorsing van SLC. In feite werden de deelnemende landen enkele dagen geleden op de hoogte gebracht nadat SLC was geschorst. Zuid-Afrika was gastheer van het WK U19 in 2020. Het besluit werd goedgekeurd door het ICC-bestuur bijeenkomst in Ahmedabad”, vertelde een bestuurslid van het ICC aan PTI.

“De bilaterale en binnenlandse cricket van Sri Lanka zullen hierdoor niet worden beïnvloed.” SLC-president Shammi Silva had onlangs gewaarschuwd dat het land de gastrechten voor het WK U19, dat van 13 januari tot 4 februari zal plaatsvinden, zou kunnen verliezen als de inmenging van de regering voortduurt.

In een maandag vrijgegeven verklaring zei SLC: “Hoewel SLC zich concentreert op het oplossen van de opschortingskwestie, lijkt het erop dat de minister van Sport een andere agenda nastreeft door middel van mediamanipulatie zonder juridische wegen te zoeken om de beschuldigingen aan te pakken.” “Dit roept zorgen op over zijn voornemen om de publieke opinie en andere belanghebbenden te beïnvloeden om zijn doel te bereiken, namelijk de controle over SLC overnemen door misbruik van zijn bevoegdheden.

“SLC roept op tot een eerlijk en onbevooroordeeld onderzoek van de feiten en blijft gefocust op haar missie om de integriteit van cricket in Sri Lanka hoog te houden en heeft er vertrouwen in dat de waarheid te zijner tijd zal zegevieren.”

Onderwerpen die in dit artikel worden genoemd