LSU-coach Kim Mulkey heeft de situatie van Angel Reese tot een ramp gemaakt

Niemand weet wat er momenteel aan de hand is bij LSU.

Hun titelverdediging was hobbeliger dan iedereen had verwacht. Kim Mulkey haalde de Morgan Wooten Nationale Speler van het Jaar 2023 binnen. Mikaylah Williams, McDonald’s All-American Aalyah Del Rosario en Louisville-transfer Hailey Van Lith als aanvulling op het nummer 1-team van het voorseizoen. Wat nog belangrijker was, was dat ze Angel Reese, de meest opvallende speler van de Final Four, terugbrachten. Na een periode buiten het seizoen waarin hun sterren genoten van de buit van de overwinning in March Madness, is het hele programma uitgegroeid tot gekibbel tussen ouders, beschuldigingen dat Reese niet slaagt voor lessen en Mulkey’s meest verfoeilijke kwaliteiten nadat ze weinig aandacht had getoond voor potentieel journalisten en haar team ziek maken van COVID.

Na een teleurstellende eerste helft vorige week tegen Kent State, Reese zat voor de tweede helft op de bank En is sindsdien niet meer op de rechtbank verschenen. Als verdedigend nationaal kampioen wiens beroemdheid verder reikt dan de grenzen van de vrouwenhoepels, heeft Mulkey de terughoudendheid van LSU om de zich ontvouwende afwezigheid van Reese aan te pakken, tot een puinhoop gemaakt. De onwil van de coach om duidelijkheid te brengen heeft theorieën voortgebracht, geruchtenmolens bewaterd en iedereen herinnerd aan de tweedeling tussen haar briljante coaching en incompetentie als de stem van de LSU-dameshoepels.

De titelverdediging van LSU begon slecht genoeg met een verlies tegen het niet-gerangschikte Colorado. Maar de grootmachten Iowa en UConn waren ook van streek en bleven puffen. Er zijn geen aanwijzingen dat Reese in de nabije toekomst weer bij het team zal komen. Cryptisch sociale media-berichten van Reese zijn verdwaald in de mist en dubbelzinnige uitspraken van Mulkey hebben het mysterie alleen maar verergerd.

De voordelen van LSU die dramavrij basketbal speelt, zijn dat Mulkey naar de achtergrond kan verdwijnen achter haar grote spelers als het goed gaat. Als crisismanager is ze de ergste die we sindsdien hebben gezien FEMA-directeur van George W. geslapen tijdens de orkaan Katrina. Elke keer dat Mulkey haar mond opent, is het om de ergste geluiden te maken die mogelijk zijn. Toen Brittney Griner vastzat in een Russische gevangenis, Mulkey weigerde steun te bieden. Maar als je haar ernaar vraagt COVID-testenof te haar werkgever verdedigen omdat ze een schandaal over seksueel misbruik terzijde schuift, wordt ze een relatieve motorische mond.

Toen Mulkey werd gevraagd om de status van Reese te verduidelijken nadat ze tegen Kent State was gezeten, koos Mulkey ervoor om het drama op de markt te brengen in plaats van haar speler te steunen.

‘Ik denk dat je maar beter een kaartje hebt om te zien, hè,’ grapte Mulkey. ‘Oké, je kunt maar beter een kaartje kopen en kijken.’

Nadat Reese vrijdag niet eens op de bank verscheen tegen Southeast Louisiana, was Mulkey veel wranger, maar weigerde details te geven.

Het probleem is dat Reese altijd het doelwit is geweest van een bepaalde demografische groep die geneigd is haar assertieve houding te associëren met eigenwijsheid. Mulkey heeft haar zaak niet geholpen, terwijl Reese haar afwezigheid vaag heeft aangepakt Instagram-berichten. Vermoedelijk zal Reese uiteindelijk terugkeren naar de rechtbank. Outkicks Glen Guilbeau meldde dat de schorsing van Reese deel uitmaakt van een aanpassing van de houding. Voor welke houding Mulkey Reese tot discipelen maakt, wordt aan interpretatie overgelaten vanwege Mulkey’s terughoudendheid om de kwestie op een eenvoudige manier aan te pakken. In dat vacuüm van leiderschap hebben de stemmen van nevenfiguren de ruimte verdrongen.

Vorige week kibbelden de moeders van Angel Reese en bewaker Flau’jae Johnson via berichten op sociale media, wat leidde tot vragen over Reese’s academische status. Critici hebben van dit team een ​​aanklacht tegen het NIL-tijdperk gemaakt. Tegenstanders van de rechten die student-atleten genieten, hebben jarenlang gezocht naar een voorbeeld om uit te kiezen. Damesbasketbal is een gemakkelijk doelwit. Criticasters kunnen de kwaliteit van basketbal, de atletiek in vergelijking met het mannenspel, aanvallen en keuvelen over hoe GEEN geld heeft de atletiek op de universiteit verpest met één hand en met de andere een tiki-fakkel vasthouden.

In de tussentijd zal LSU hun niet-conferentieschema doornemen. Tegen de tijd dat januari aanbreekt, zal deze saga al lang voorbij zijn, waardoor Mulkey aan de zijlijn kan verdwijnen waar zij en LSU beter bediend kunnen worden.

Volg DJ Dunson op X: @hersensportex