Wereldworstelen: Neha Sharma gaat vechtend ten onder in een bronzen medailleronde; Divya en Sarita vertrekken vroeg

De Indiase vrouwelijke worstelaar Neha Sharma ging ten strijde tegen Anastasia Blayvas uit Duitsland in de bronzen medaillewedstrijd op de UWW Wereldkampioenschappen, terwijl vier andere worstelaars er dinsdag niet in slaagden indruk te maken in Belgrado. Neha, die deelnam aan de niet-olympische categorie van 55 kg, had de bronzen medailleronde gehaald nadat ze Mariia Vynnyk uit Oekraïne met 7-4 had verslagen in de herkansing om een ​​gevecht tegen Anastasia op gang te brengen.

Maar na een spannende strijd verloor de 19e gerangschikte Indiër op technische punten van de nummer 16 Duitser van de wereld.

Landgenoten Sarita Mor en Divya Kakran slaagden er niet in indruk te maken op het WK en verloren hun wedstrijden in de voorrondes.

Het Indiase contingent concurreert hier onder de vlag van United World Wrestling (UWW), aangezien de Wrestling Federation of India (WFI) door de internationale organisatie is geschorst omdat ze haar verkiezingen niet binnen de gestelde tijd heeft gehouden.

Zowel Sarita (57 kg) als Divya (76 kg) verloren hun gevechten vóór de kwartfinale, terwijl teamgenoten Antim Kundu (65 kg) en Neelam (50 kg) dinsdag ook een soortgelijk lot ondergingen.

De kansen van de vier worstelaars om via de herkansingsroute de bronzen medaille te bereiken, verdampten ook omdat de tegenstanders van wie ze verloren hadden de finale niet haalden.

De herkansing wordt van kracht voor worstelaars die verliezen in de pre-kwartfinales of later. Het geeft hen nog een kans om hun fortuin in de competitie nieuw leven in te blazen als de tegenstander van wie ze verloren hebben de finale bereikt.

Sarita verloor, na Betzabeth Colmenarez uit Venezuela met 6-1 te hebben verslagen in de eerste ronde, van de Nigeriaan Odunayo Adekuoroye met 4-6 in de pre-kwartfinale, terwijl Divya, nadat ze in de kwalificatieronde de Turkse Mehtap Gultekin met 7-5 had verslagen, verloor. het gevecht vóór de kwartfinale tegen Justina Renay, nummer 4 van de wereld, nadat laatstgenoemde meer technische punten had gescoord.

Zowel Adekuoroye als Justina verloren echter in de kwartfinales, waardoor de herkansingsdeur voor Sarita en Divya werd gesloten.

In de categorie 65 kg zorgde Antim Kundu, op de 17e plaats, voor behoorlijk wat sensatie door Iva Geric, nummer 2 van de wereld, uit Kroatië met 6-0 te verslaan in de pre-kwartfinale. Haar Chinese tegenstander in de kwartfinale, Lili, boekte in de herfst een overwinning, waarmee de Indiër een einde maakte aan de hoop op vooruitgang in het toernooi.

Neelam (50 kg) begon ook positief en boekte twee snelle overwinningen – tegen Maral Tangirbergenova uit Kazachstan (10-0) en Oksana Livach uit Oekraïne (6-4) – maar verloor van wereldkampioen nummer 4 Feng Ziqi uit China, die door een val in de kwartfinale een overwinning behaalde.

Ook Feng verloor haar halve finale, waardoor de herkansingsroute voor de Indiër werd afgesloten.

Onderwerpen die in dit artikel worden genoemd