Smriti Mandhana en Harmanpreet Kaur stijgen naar een plek in de ICC Women’s ODI-ranglijst

De Indiase slagvrouwen Smriti Mandhana en Harmanpreet Kaur zijn dinsdag één plek gestegen in de laatste update van de Women’s Player Rankings. Mandhana is met 708 punten naar de vierde positie geklommen, terwijl de Indiase aanvoerder Harmanpreet haar positie heeft verbeterd naar de zesde plaats met 694 punten. De Engelse sterslagman Nat Sciver-Brunt is de leidende ODI-slagman in de laatst bijgewerkte ranglijst. Sciver-Brunt scoorde een recordeeuw in hun derde ICC Women’s Championship ODI-overwinning op Sri Lanka, waarbij hij drie cijfers bereikte in slechts 66 ballen, het beste voor een Engelse damesspeler. Ze eindigde met 120 uit slechts 74 ballen en sloeg 18 vieren en een zes in de klop.

Na de inspanning staan ​​er meer records in het vizier van de allrounder, waarbij haar score van 807 punten de op twee na hoogste is voor een Engelse damesspeler in de geschiedenis van de ODI-slagranglijst. Alleen Claire Taylor (814) en Sarah Taylor (812), die hun respectievelijke kijkcijfers in juli 2009 bereikten, staan ​​boven de 31-jarige.

Aan de Sri Lankaanse kant schoof Hasini Perera 26 plaatsen op naar de 57e (325) na drie innings in de reeks.

Hoewel er slechts één keer werd gewisseld in de top tien van de bowlingkant (Ayabonga Khaka ging naar de zevende plaats en maakte een sprong voor Kate Cross), waren er duidelijke veranderingen voor degenen die klaar waren om in de top twintig te belanden.

Charlie Dean’s 5/31 in de derde ODI tegen Sri Lanka bracht haar naar de 12e plaats in haar carrière (571 punten), terwijl Nida Dar (twee plaatsen omhoog naar de 19e) en Nashra Sandhu (één plaats omhoog naar de 15e) de leiding namen. weg voor Pakistan. Landgenote Sadia Iqbal maakte ook indruk en sprong dertien plaatsen in de top 50 met opeenvolgende overwinningen van 2-32 en 2-26 tegen Zuid-Afrika.

De Engelse Sarah Glenn stapte op in afwezigheid van de geblesseerde en best gerangschikte Sophie Ecclestone en claimde vijf wickets in de ODI-serie tegen Sri Lanka, waarmee ze 12 plaatsen steeg naar de 52e (328)

Hoewel haar slagwerk de aandacht trok, was het niet alleen maar goed nieuws in de laatste update voor Sciver-Brunt, die afstand deed van haar eerste plek op de ODI allrounder-ranglijst en zakte naar de derde plaats.

Ash Gardner (389) klom naar de eerste plaats na de val van Sciver-Brunt, terwijl Hayley Matthews (382) na de wissels ook boven de Engelse steunpilaar klom.

Chamari Athapaththu komt dichter bij de top tien met een sterke prestatie in Engeland, terwijl er een aantal sterke stijgers waren op kleinere posities.

Charlie Dean (drie plaatsen gestegen naar de 15e plaats) en Salma Khatun (twee plaatsen gestegen naar de 17e plaats) zijn de volgende spelers die uitdagingen hogerop aangaan, waarbij Nadine de Klerk (zes plaatsen omhoog naar de 38e plaats) ook haar stempel drukt.

(Dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt automatisch gegenereerd op basis van een gesyndiceerde feed.)

Onderwerpen die in dit artikel worden genoemd