Kaya-Iloilo maakt een buiging voor Shandong Taishan in de AFC Champions League

Kaya-Iloilo versus Shandong Taishan in de AFC Champions League

Kaya-Iloilo versus Shandong Taishan in de AFC Champions League. –AFC-FOTO

MANILLA, Filipijnen – Kaya-Iloilo heeft dinsdag in het Rizal Memorial Stadium een ​​3-1 nederlaag geleden tegen de Chinese club Shandong Taishan, waardoor de allereerste Champions League-wedstrijd van de Asian Football Confederation (AFC) in het land werd verpest.

De kampioenen van de Filippijnse Football League konden hun vorm niet volhouden, waardoor de wedstrijd puntloos bleef. De bezoekers kwamen uiteindelijk op voorsprong na een strafschop van Moises na het uur en een lege netter van Mathues Pato in de 71e minuut.

Het doelpunt van Jarvey Gayoso in de 79e na het verslaan van doelman Han Rongze bezorgde Kaya een reddingslijn, maar het doelpunt van Crysan in blessuretijd maakte de hoop op een gelijkspel voor de thuisploeg teniet.

Het was een teleurstellende tegenslag voor Kaya, terug op het hoogste niveau van het Aziatische clubvoetbal na zijn eerste campagne in 2021 onder een bubbelopstelling in Thailand.

Maar Kaya heeft nu alle zeven Champions League-duels verloren, en een ongrijpbaar eerste punt zal naar verwachting een lastige worden, met de Japanner Yokohama F. Marinos en de Zuid-Koreaan Incheon United ook in Groep G.

Kaya reist naar Incheon voor de volgende ACL-wedstrijd op 4 oktober in het Sungui Arena Park.

Ruim 1.700 fans, waarvan de helft de nummer twee van de Chinese Super League van vorig seizoen steunde, kwamen kijken naar de eerste van drie opeenvolgende continentale clubtoernooien op eigen bodem.

Stallion-Laguna strijdt woensdag in Binan tegen het Indonesische Bali United, terwijl Dynamic Herb-Cebu de volgende dag op het Rizal Memorial de Cambodjaanse Phnom Penh Crown tegenkomt voor de openingswedstrijden van de AFC Cup.


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.


Lees Volgende

Mis het laatste nieuws en informatie niet. leuk vinden Volg ons

Abboneer op ONDERZOEKER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 titels, deel maximaal 5 gadgets, luister naar het nieuws, download al om 04.00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor feedback, klachten of vragen, Neem contact met ons op.