Jerry Jones is de teleurstellende blanke gematigde waar Dr. Martin Luther King Jr. over schreef

Als Dr. Martin Luther King Jr. nog leefde, zouden we van twee dingen zeker kunnen zijn: hij zou geen fan van de Dallas Cowboys zijn, en hij zou Jerry Jones niet mogen.

Een week nadat Jim Trotter een 53 pagina’s tellende rechtszaak tegen rassendiscriminatie/vergelding tegen de NFL – waarin het ongebreidelde racisme wordt beschreven dat binnen de competitie voorkomt – Jones probeert zichzelf te vermommen als bondgenoot, in pogingen om de beschuldigingen in de rechtszaak van Trotter te weerleggen waarin wordt beweerd dat hij zei: “Als de zwarten zich op de een of andere manier voelen, moeten ze hun eigen team kopen en aannemen wie ze willen aannemen”, in 2020.

“Jim [Trotter]’Een vriend en ik denk veel aan hem,’ beweerde Jones. “Ik haat het dat we een rechtszaak hebben en hopelijk zullen we die allemaal aanpakken, maar de algemene zorg is volgens mij gewoon niet juist.” Jones beweert ook dat hij manieren probeert te vinden om de belangstelling voor minderheidseigendom te vergroten – merk op dat hij niet Zwart heeft gezegd – en heeft Magic Johnson aangewezen alsof hij een soort ‘magische neger’ is.

“Magic is een geweldige ambassadeur en ik zou hem op de rug meenemen om hem bij de NFL te betrekken”, zei Jones, die dat niet zei. Johnson bezit slechts vier procent van de Washington Commanders.

‘Ik hou van de National Football League’ heeft de Cowboys-eigenaar toegevoegd. “Ik hou van voetbal, en als we het kunnen verbeteren door mensen die nu geen eigenaar zijn, eigenaar te laten zijn, loop ik door Texas om het te doen.”

Als je nog nooit een zwarte persoon hebt ingehuurd om je team te coachen, dan zou je zeker niet “door Texas lopen” om de competitie te helpen hun eerste zwarte meerderheidsaandeelhouder te krijgen.

“Ten eerste moet ik bekennen dat ik de afgelopen jaren ernstig teleurgesteld ben geweest in de blanke gematigden”, schreef Dr. King in zijn “Brief uit een gevangenis in Birmingham‘ in 1963, waarin werd beschreven hoe mensen als Jones toen een probleem vormden, op dezelfde manier waarop ze dat nog steeds zijn. Hij ging verder:

“Ik ben bijna tot de betreurenswaardige conclusie gekomen dat het grote struikelblok van de neger op zijn weg naar vrijheid niet het Witte Burgerraadslid of de Ku Klux Klanner is, maar de blanke gematigde, die meer toegewijd is aan “orde” dan aan gerechtigheid; die de voorkeur geeft aan een negatieve vrede, die de afwezigheid van spanning inhoudt, boven een positieve vrede, die de aanwezigheid van rechtvaardigheid is; die voortdurend zegt: “Ik ben het met u eens wat betreft het doel dat u nastreeft, maar ik kan het niet eens zijn met uw methoden van directe actie”; die paternalistisch gelooft dat hij het tijdschema voor de vrijheid van iemand anders kan bepalen; die leeft volgens een mythisch tijdsbegrip en die de neger voortdurend adviseert te wachten op een ‘geschikter seizoen’. Een oppervlakkig begrip van mensen van goede wil is frustrerender dan absoluut onbegrip van mensen van slechte wil. Lauwe acceptatie is veel verbijsterender dan regelrechte afwijzing.”

Als je het je afvroeg: de Cowboys herdachten dit jaar natuurlijk MLK Day door een Clip van 22 seconden op sociale media. Ze gebruikten handig Dak Prescott – de oude Black quarterback van het team – om de clip te vertellen.

Het irritante aan de opmerkingen van Jones is dat hij altijd beweert de oplossing te hebben, terwijl hij bereidwillig deel blijft uitmaken van het probleem.

“Ik heb dit tijdens ons gesprek duidelijk gemaakt tegen Jerry Jones en hem gevraagd of de NFL haar richtlijnen voor de aankoop van franchises zou veranderen. Hij gaf me de opmerking: “Ik had de middelen niet toen ik de Cowboys kocht, maar vond een manier, zodat de zwarten hetzelfde kunnen doen”, Trotter schreef over Jones in een post op sociale media. “Dat is geen direct citaat, maar komt er dichtbij. Ik zei dat als de volgende franchise voor 4 miljard dollar zou worden verkocht, hoeveel zwarten hij kende die de interesse en het vermogen hadden om vooraf een cheque van 1,2 miljard dollar uit te schrijven. Natuurlijk identificeerde hij Jay Z, wat altijd het beste antwoord lijkt te zijn voor de NFL en zijn eigenaren.

Laatste seizoen, Jones maakte pregame-foto’s met Dan Snyder toen misschien wel de slechtste eigenaar die sport ooit heeft gezien nog steeds de controle had over de commandanten. Drie maanden later beweerde Jones nog steeds een bondgenoot van Snyder. Zes maanden daarna, Jones vertelde het aan de camera’s,,Ik denk dat het een geweldige dag gaat worden voor de NFL. Spannend. Het is, denk ik, een typische dag”, toen hij op de vergadering van eigenaren arriveerde om de verkoop van de Commanders goed te keuren, waarmee de Liga van Snyder officieel werd bevrijd.

Als Jones wilde dat de competitie meer diversiteit zou hebben, zwarte mensen op machtsposities, zou hij een zwarte hoofdcoach hebben ingehuurd, een geschiedenis hebben van zwarte algemeen managers en teampresidenten, en de Cowboys zouden een overvloed aan eigenaren van zwarte minderheden hebben. Een rapport uit 2022 van The Washingtonpost legde uit hoe deze feiten, en juist dit idee, ontbreken in Jones’ cv, aangezien de machtigste eigenaar in de NFL gemakkelijk de weg naar diversiteit had kunnen leiden als hij dat had gewild, maar dat nooit heeft gedaan.

De NFL heeft de afgelopen jaren de kans gehad om geschiedenis te schrijven door toe te staan ​​dat een zwarte meerderheidsbelang in de competitie plaatsvond. Rijke zwarte mannen zoals Byron Allen en Robert F. Smith zijn over het hoofd gezien of hun bod is afgewezen.

Vertel ons niet wat u wilt doen, wetende dat u het jaren geleden al had kunnen bereiken. Shad Khan van de Jacksonville Jaguars is de eerste en enige meerderheidseigenaar van kleur in de geschiedenis van de competitie.

In de komende dagen, weken en maanden zal Jones ongetwijfeld opnieuw over dit onderwerp spreken, aangezien hij de aantijgingen van Trotter blijft ontkennen, omdat hij gefixeerd is op het proberen mensen te laten geloven dat hij een van de goede rijke blanke jongens is die probeert te helpen. in plaats van de rijke blanke man te zijn die een wegversperring voor vooruitgang is – zoals hij altijd is geweest. Daarom weet ik dat Stephen A. Smith Jerry Jones hoogstwaarschijnlijk te hulp zal komen – opnieuw – een beschermer zijn voor de man op wie hij erg gesteld is, aangezien hij niets liever wil dan net als Jones zijn.