Gaat iemand Manchester City verslaan?

Nee, niet echt! Maar mijn redacteuren en management staan ​​erop dat deze berichten langer zijn dan drie woorden, dus ik denk dat ik het zal moeten uitleggen. Als Manchester City walste naar de trofee van vorig jaar, die in de finale slechts ongeveer een uur lang tegen het koppige Inter echt zweten, zouden ze heel goed nooit uit een rollende strandstoel kunnen komen om de trofee van dit jaar te bemachtigen. Zelfs enkele van de gebruikelijke grootmachten, zoals PSG en Bayern München, zien er zwakker uit dan ze waren, en City schopte München vorig jaar sowieso tot aan de oren. Maar ze gaan dit nog steeds spelen, dus we moeten de thema’s doornemen. Volgens mij wel.

Dus waarom zou ik kijken als de uitkomst al besloten is?

Misschien voel je je weemoedig over het formaat? Dit is het laatste seizoen van de “acht groepen van vier” systeem. Volgend seizoen wordt het toernooi uitgebreid naar 36 spelers – slechts de laatste vervorming van Europa’s belangrijkste competitie om te proberen zich te beschermen tegen de dreiging van een Super League – en er zullen geen groepen zijn. Alle 36 teams worden in één tafel geplaatst, hoewel verdeeld in vier ‘potten’. Elk team speelt twee wedstrijden tegen teams in elke pot, één thuis en één uit, maar niet tegen hetzelfde team. De top acht in de tabel gaat automatisch door naar de Ronde van 16, terwijl teams die op de 9e tot en met de 24e eindigen een bonusronde krijgen om te zien wie de volgende acht teams zijn die zich daar bij hen voegen. Is het verwarrend als iedereen eruit komt? Zeker weten!

Maar wat het wel doet, is dat er in de openingsronde meer wedstrijden tussen grote teams ontstaan ​​dan we nu krijgen. Stel dat Real Madrid volgend jaar in Pot 1 zit, wat zeker het geval zal zijn. Dat betekent dat er twee wedstrijden voor hen zijn tegen de Müncheners en Steden van de wereld, terwijl ze nu in de groepsfase de enige ploeg uit Pot 1 in hun groep zijn. Het zijn die grote wedstrijden in de openingsrondes waar de UEFA en de grote clubs naar verlangen, en volgend seizoen zullen ze er nog meer krijgen.

Dus ja, geniet van jullie groepsfase, heidenen, want het wordt straks stof in de wind.

Dus waarom kunnen de gebruikelijke favorieten niet meedoen met City?

Laten we zeggen dat ze gebrekkig zijn. Oppervlakkig gezien loste het aantrekken van Harry Kane in München hun grootste probleem van vorig jaar op, namelijk een spits waar ze op konden rekenen. Alleen had München ook een opfrisbeurt nodig op het middenveld en die kregen ze niet. Joshua Kimmich en Leon Goretzka zagen er verdomd oud uit toen ze aan het seizoen begonnen, hijgend en piepend door hun laatste wedstrijd tegen Bayer Leverkusen, waar München het geluk had om thuis met een gelijkspel weg te komen. Thomas Tuchel is er nog steeds niet helemaal achter wat de beste manier is om zijn team in te zetten, en ze zullen heel veel Jamal Musiala nodig hebben om hun zwakke punten te compenseren, en hij is twintig.

PSG gaat proberen om op basis van de Ewing-theorie verder te gaan dan ooit tevoren. Nu City echter hun hoodoo heeft doorbroken en vorig seizoen de zaak heeft gewonnen, staat PSG alleen als het stomme rijke kind dat nog nooit een meisje heeft gekust. Ze hebben Neymar en Messi overboord gegooid, dus dit is nu zonder twijfel het team van Kylian Mbappé. Naast het verlies van tweederde van hun aanvalskracht uit voorgaande seizoenen, heeft PSG echter ook hun beste middenvelder verloren met Marco Veratti. Het is de bedoeling dat Manuel Ugarte en Marco Asensio dat allemaal aanpakken, maar het komt nog steeds erg samen en de laatste wordt gespeeld als een valse negen. Ousmane Dembele speelt tegenover Mbappe, die alle beloftes heeft, en vrijwel zeker in een ramp zal eindigen als iets op Dembele TWANG gaat!

Liverpool en Juventus zijn er niet eens. Inter is dat nog steeds, en ze versloegen Milan net in de derby. Marcus Thuram ziet er ontzettend smakelijk uit als nieuwe aanwinst, maar ook dit middenveld wordt oud. Marko Arnautović zit in dit team. Geen enkel team met Marko Arnautović wint de verdomde Champions League. Houd jezelf tegen.

Is er iemand die dit interessant kan maken?

Ja, maar dat ga je niet leuk vinden. Real Madrid heeft een speler die, als hij nog niet de beste middenvelder ter wereld is, dat binnen ongeveer vijf minuten zal zijn. En dat is Jude Bellingham. Madrid heeft het hele team om hem heen gebouwd en is beloond met vijf doelpunten en een assist in vijf La Liga-wedstrijden. Ze hebben Bellingham een ​​pure nummer één gegeven. 10-rol in een 4-3-1-2-formatie. Vincius jr. is geblesseerd, dus zoveel slagkracht hebben ze eigenlijk niet meer na het vertrek van Karim Benzema voor bloedgeld. Joselu heeft de plek van Vincius naast Rodrygo bovenaan ingenomen, en hij is een geweldig verhaal, maar hij is nog steeds een soort 33-jarige gezel. Toch zijn Madrid Black Magic en Bellingham misschien wel genoeg om in ieder geval terug te keren naar de halve finale. Vooral omdat dit Carlo Ancelotti’s laatste seizoen is voordat hij de baan in Brazilië op zich neemt, en ze hem glorieus naar Copacabana willen sturen.

Maar misschien kan een van de andere Engelse teams nog een ravotten voorkomen, toch? De sterkste competitie ter wereld zijn en zo?

Haha, nee. Arsenal doet dit voor het eerst in tien jaar en iedereen zag wat er gebeurde vorig seizoen toen zij werden geconfronteerd tot Stad in een groot spel. Ze zijn hier nog niet klaar voor. Manchester United is een komische routine momenteel. Newcastle verloor in de rebound van City, Liverpool en Brighton, moet een configuratie op het middenveld bedenken en voor het eerst een manager op dit niveau. Ze slaan een grote jongen niet over twee benen. Hoewel ze dit jaar uit de Group of Death kunnen komen, dat is het wel bestaande uit Milan, PSG en Dortmund.

Maar City gaat het nog steeds winnen, toch?

Ja! Nu ze de aap hebben verwijderd die zich afgelopen voorjaar in hun ruggengraat had ingegraven, kunnen ze waarschijnlijk nog vrijer en gemakkelijker spelen. Ze hebben tot nu toe 5-uit-5 gespeeld in de Premier League, en dat is met Kevin De Bruyne die in totaal ongeveer een half uur speelde. Nu hebben ze variabelen voor hoe ze kunnen spelen, hetzij in formatie of in stijl door de bal meer te dragen. Ze hebben Kyle Walker de beste dingen uit zijn carrière laten spelen op dit moment, en hebben Julian Alvarez opnieuw uitgevonden als nummer 10. Er is geen bodem.

Volg Sam op Twitter @Felsgate en op Bluesky @felsgate.bsky.social