Aziatische Spelen: Indiase mannen verslaan Cambodja met 3-0 en beginnen de volleybalcampagne op perfecte toon

Aziatische Spelen: Indiase mannen verslaan Cambodja met 3-0 en beginnen de volleybalcampagne op perfecte toon

Aziatische Spelen: India versloeg Cambodja met 3-0 in volleybal©Twitter

India zette dinsdag een dominante prestatie neer door Cambodja met 3-0 te verslaan in hun openingswedstrijd van de herenvolleybalcompetitie op de Aziatische Spelen in Hangzhou. India versloeg comfortabel het lager geplaatste Cambodja met 25-14, 25-13, 25-19 in een Poule C-wedstrijd. Maar India wacht woensdag een zware test, aangezien het land het moet opnemen tegen wereldkampioen nummer 27 Zuid-Korea, het andere team in Poule C. In totaal nemen 19 teams deel aan herenvolleybal op de Spelen van Hangzhou. Japan, China en Zuid-Korea worden beschouwd als de drie grootste grootmachten van de concurrentie.

Terwijl Japan op de Aziatische Spelen 27 podiumplaatsen heeft behaald met 16 keer goud in het herenvolleybal, volgt China op de voet met 11 keer goud en staat Korea op de derde plek met vijf gouden medailles.

Herenvolleybal werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Aziatische Spelen van Tokio in 1958, waar India een derde plaats behaalde.

De Indiase mannen hebben tot nu toe in totaal drie volleybalmedailles gewonnen. Hun beste prestatie kwam in 1962 toen ze tweede werden. De andere twee medailles van India waren brons, gewonnen in 1958 en 1986, waarvan de laatste 37 jaar geleden kwam.

(Dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt automatisch gegenereerd op basis van een gesyndiceerde feed.)

Onderwerpen die in dit artikel worden genoemd