1/30 in 10 overs: Ravichandran Ashwin warmt op met economische spreuk voorafgaand aan ‘World Cup Trials’

R Ashwin maakt deel uit van het Indiase ODI-team voor de reeks tegen Australië.© AFP

Ravichandran Ashwin droomde van een laatste ODI World Cup-optreden in de Indiase blues en warmde zich goed op door het volledige quotum van 10 overs te bowlen voordat hij zich bij het nationale team voegde voor de komende reeks van drie wedstrijden tegen Australië. Als de 37-jarige Ashwin een verlamde Axar Patel in de laatste vijftien van het WK weet te verslaan, zal hij een van de twee bestaande cricketspelers zijn (de andere is Virat Kohli), die deel uitmaakten van de historische selectie van 2011.

Voor iemand die altijd een toegewijde clubcricketspeler is geweest, zelfs nadat hij een internationale ster was geworden, was het niet verrassend dat Ashwin hier dinsdag opdaagde voor Mylapore Recreational Club A tegen Young Stars Cricket Club op SSN-veld in de TNCA VAP Trophy.

Het team van Ashwin werd gevraagd om als eerste te slaan, dat een totaal van 285 voor 7 scoorde, waarbij Mukunth K (78) en Affan Khader M (79) de topscorers waren, terwijl Ashwin er 12 uit 17 ballen wist te halen zonder enige grens te raken.

Als antwoord werden de Young Stars gebundeld voor 257 bij de 48e over, dankzij Diran VP’s 4 voor 59, terwijl Ashwin een wicket veroverde voor 30 in zijn 10 overs toen Mylapore Recreational won met 28 runs.

Mylapore Recreational Club-coach Guru Kedarnath was vol lof over Ashwins prestatie in deze wedstrijd en zei: “Hij is een speler van wereldklasse; daar zijn geen vragen over. De controle die hij had tijdens het gelijkspel van vandaag was absoluut fantastisch.” De drie ODI’s van India tegen Australië beginnen vrijdag in Mohali, gevolgd door de resterende twee wedstrijden op 24 september (Indore) en 27 september (Rajkot).

(Dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt automatisch gegenereerd op basis van een gesyndiceerde feed.)

Onderwerpen die in dit artikel worden genoemd