TV vanavond: een tedere blik op het pad van een stel door de ziekte van Alzheimer | Televisie & radio

Storyville: de eeuwige herinnering

22.00 uur, BBC Four

Augusto Góngora was een van de meest vooraanstaande journalisten van Chili. Paulina Urrutia is een acteur die minister van Cultuur en Kunst was. Ze zijn al 23 jaar samen – en aan het begin van deze diep ontroerende film zien we Paulina Augusto hieraan herinneren wanneer hij wakker wordt in bed, omdat zijn geheugen achteruitgaat nadat hij acht jaar eerder de diagnose Alzheimer kreeg. De voor een Oscar genomineerde regisseur Maite Alberdi volgt het stel terwijl ze door het leven navigeren. Hollie Richardson

De harige motorrijders gaan naar het westen

19.00 uur, BBC Two

Eindelijk herenigd onderweg, gaan Dave en Si terug naar Dumfries en Galloway in Schotland. Ze gaan aan de slag met overheerlijke in boter gepocheerde kreeft, gekarameliseerde appelcheesecake en lams- en kappertjestaart – en leren de bijzondere dieetwensen van Robert Burns kennen. HR

Boris Becker: Opkomst en ondergang

21.00 uur, ITV1

De tweede helft van een documentaire die vorig jaar op ITVX in première ging, is grotendeels de val van Becker, die in 2000 begon met een echtscheidingsprocedure en vervolgens beschuldigingen toevoegde dat de ex-tennisster arrogant en controlerend was en er niet in slaagde de juiste belasting te betalen over zijn inning van geld. paarden. Ook de kast bij Nobu onthult zijn geheimen. Jack Seale

Eerste dates: wees mijn Valentijn

21.00 uur, Kanaal 4

TikTok-contentmaker Holly heeft 1,6 miljoen volgers, maar kan nog steeds geen ware liefde vinden. Hoe zal het haar vergaan met tuinarchitect Sam, aangezien haar type ‘vuile bouwers’ is? Elders probeert de 90-jarige legerveteraan Ronald een speelgoedjongen te worden voor de weduwe Iris, 91. En Valentine’s hoopvolle India Willoughby laat rij-instructeur Gareth haar meenemen voor een ritje. Ali Catterall

Rylan Clark en Rio Ferdinand in de documentaire Rylan: Homophobia, Football And Me. Foto: Warner Bros Discovery/PA

10.16.00 uur, TNT Sport 1

“Ik ben hier om dezelfde reden als ieder ander”, zegt Rylan Clark vanuit het West Ham-stadion – voordat we overgingen op shot na shot van homofobe gezangen. Hij ontmoet de homoseksuele ex-voetballer Thomas Hitzlsperger, Rio Ferdinand en Jen Beattie van Arsenal in een persoonlijke documentaire die in kaart brengt hoe hij zich uit zijn positie als jonge supporter geduwd voelde. Alexi Duggins

Familie

22.40 uur, BBC One

Deze aangrijpende en brute Ierse thriller keert terug voor een tweede seizoen. Na haar machtsgreep in seizoen één leidt Amanda van Clare Dunne nu de misdaadfamilie Kinsella. Maar dat is een gemengde zegen, gezien de dreiging van een Turks kartel dat heeft besloten dat een schuld van de familie Cunningham nu is overgedragen aan de Kinsellas. Phil Harrison