Spreker Johnson vuurt een waarschuwingsschot af terwijl de Senaat zich voorbereidt om te stemmen over de hulp aan Oekraïne

Spreker Mike Johnson (R-La.) vuurde maandagavond een waarschuwingsschot af op het buitenlandse hulppakket van de Senaat en bekritiseerde het aanvullende pakket van 95,3 miljard dollar nu de Eerste Kamer dichter bij een eindstemming over de wetgeving komt.

In een verklaring hekelt Johnson het pakket voor het uitsluiten van grensveiligheidsbepalingen – “de wet op buitenlandse hulp van de Senaat zwijgt over de meest urgente kwestie waarmee ons land wordt geconfronteerd” – en suggereerde dat hij het niet ter stemming zal brengen als het de problemen oplost. bovenkamer.

“[In] Omdat er geen enkele verandering in het grensbeleid van de Senaat is ontvangen, zal het Huis zijn eigen wil moeten blijven uitoefenen in deze belangrijke zaken”, schreef Johnson. “Amerika verdient beter dan de status quo van de Senaat.”

De kritiek van Johnson kwam minuten voordat de Senaat het startschot zou geven voor een nieuwe reeks stemmingen over het bevorderen van de aanvullende buitenlandse hulp, waaronder financiering voor Oekraïne, Israël en bondgenoten van de Indo-Pacific.

Het pakket heeft zondag zijn derde procedurele hindernis genomen en kan dinsdag al ter overweging naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

ONTWIKKELEN.

Voor het laatste nieuws, weer, sport en streaming video ga je naar The Hill.