Republikeinen die Kevin McCarthy hebben afgezet, klagen dat “zeer rijke mensen” hun donaties intrekken

Een CNN-rapport dat zondag werd gepubliceerd, beschrijft hoe een groep Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden politiek en financieel onder druk staat vanwege het leiden van de staatsgreep waarbij voormalig Rep. Kevin McCarthyR-Calif., in oktober uit het sprekerschap gezet.

Het rapport merkte op dat de conservatieve vertegenwoordigers Nancy Mace, RS.C., en Bob Good, R-Va., “aantoonbaar het meeste inkomende vuur hebben gekregen”, aangezien elke politicus te maken krijgt met “ernstige bedreigingen” voor hun primaire herverkiezing. CNN meldde ook dat vertegenwoordiger Matt Rosendale, R-Mont., die zich onlangs heeft aangesloten bij de Senaatsrace in zijn staat, eveneens wordt geteisterd door bepaalde Republikeinse gevoelens over zijn stem om McCarthy op de korrel te nemen.

Republikeinse bronnen die dicht bij de situatie stonden, vertelden CNN dat een externe Republikeinse uitgavengroep en McCarthy zelf plannen hebben voorbereid om betrokken te worden bij de races tegen beide vertegenwoordigers. Good kwam onder vuur te liggen omdat hij zich aansloot bij de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, in plaats van voormalig president Donald Trump, voorafgaand aan het officiële bod van DeSantis op de presidentiële race van 2024, dat hij sindsdien heeft laten vallen.

Twee in Washington DC gevestigde centrumrechtse groepen, de Main Street Caucus en de Republican Governance Group, hebben Mace losgelaten, waarbij een Republikein uit het Huis van Afgevaardigden tegen CNN zei: ‘Ze wil echt een caucus van één zijn. Dus hebben we haar daartoe verplicht. “

De bredere ontevredenheid over Mace is ogenschijnlijk al een tijdje aan het toenemen – onlangs werd door The Daily Beast gemeld dat het volledige DC-personeel van Mace sinds 1 november 2023 was overgedragen, wegens een ‘giftige’ werkplek en ‘beledigend’ gedrag van het congreslid. .

Op Trumps caucuses-kijkfeest in Las Vegas in Nevada zei McCarthy tegen CNN: “Als je alleen maar haar filosofie en de flip-flops hebt gezien, geloof ik niet dat ze herverkiezing wint. Ik denk niet dat ze waarschijnlijk het recht heeft verdiend om herkozen te worden.”

Zoals CNN opmerkte, lijken noch Mace noch Good zich bijzonder bezorgd te maken over hun afnemende populariteit; evenzo heeft geen van beiden spijt betuigd over het uitstemmen van McCarthy.

“Ik heb het te druk met werken voor de Lowcountry en het helpen van de verkiezing van president Trump om me zorgen te maken over de marionet van Kevin McCarthy”, zei Mace, sprekend over een van haar belangrijkste tegenstanders. ‘Het DC-moeras wil me niet terug, jammer. Ik werk niet voor hen, ik werk voor de mensen van het 1e Congresdistrict en voor niemand anders.”

Sprekend over zijn eigen voornaamste tegenstander: Good leek niet gefascineerd door het idee dat zijn stem op McCarthy mogelijk zijn herverkiezing in gevaar zou kunnen brengen. ‘Ik denk dat hij McCarthy moet meenemen om campagne voor hem te voeren in het district,’ zei Good.

Rep. Tim Burchett, R-Tenn., vertelde CNN ook dat enkele “zeer rijke mensen” hadden besloten om te stoppen met de financiering van hem nadat hij tegen McCarthy had gestemd, nadat hij aanvankelijk “verdriet had gekregen” omdat hij hem in januari 2023 steunde.

“Ze zijn in het verleden erg aardig voor me geweest en ik hoop dat we de hekken kunnen herstellen”, zei Burchett. ‘Ik kan ze weer in de plooi krijgen. Maar als ik dat niet doe, ben ik nog steeds vrienden met ze. Ik ben niet wraakzuchtig.” Sprekend over de kans dat McCarthy te maken krijgt met een terugslag tijdens de voorverkiezingen in augustus, zei Burchett: ‘Hij moet iets doen met de zeventien miljoen dollar die hij heeft, dus waarschijnlijk zullen acht van ons daar de dupe van worden. Ik wist precies wat ik deed. Ik wist dat ik daardoor tegenstand zou krijgen. Ik denk nog steeds dat dit het juiste is om te doen.”

In het rapport van CNN werd toegevoegd hoe de groep van acht House GOPers in feite ‘persona non grata’ zijn geworden op Capitol Hill, en wordt beschreven hoe ze zich solidair hebben verenigd om elkaar te verdedigen tegen aanhoudende kritiek. Conservatief afgevaardigde Andy Biggs, R-Ariz., vertelde CNN dat hij wist dat de beslissing om McCarthy af te zetten “een risico” was, en voegde eraan toe: “Maar ik ga er alles aan doen om Bob en Nancy te helpen. Weet je, Nancy en Ik ben het er niet helemaal mee eens. Maar over andere kwesties zijn we het wel eens. En ik denk dat ze haar kiezers probeert te vertegenwoordigen.’

Vertegenwoordiger Matt Gaetz, R-Fla., die de leiding had over de staatsgreep van ‘Gaetz Eight’, vertelde CNN dat ‘McCarthy ons niet kon verslaan in Washington, DC, op zijn thuisveld, waar hij alle paarden van de koning en alle paarden van de koning heeft. Heren. Denkt hij dat hij ons gaat verslaan tijdens uitwedstrijden?’

Wil je een dagelijkse samenvatting van al het nieuws en commentaar dat Salon te bieden heeft? Schrijf u in voor onze ochtendnieuwsbrief, Crash Course.

McCarthy’s bondgenoten hebben intussen stilletjes sterke primaire tegenstanders beraamd om de groep uit te dagen, waarbij Politico en bronnen dicht bij de situatie melden dat de Republikeinse politieke adviseur Brian Walsh de leiding heeft gehad. Hoewel McCarthy momenteel niet rechtstreeks onder één hoedje speelt met zijn bondgenoten, meldde CNN dat een aantal GOPers verwachten dat hij zijn overvloed aan financiële middelen zal gebruiken om Mace en Good aan te vallen.

“Als ik die mensen ben, is een van de dingen die mij meer dan wat dan ook bang zouden maken een losgeslagen McCarthy”, zei een Republikeinse parlementslid tegen de krant. “Hij is de meest productieve fondsenwerver, je hebt een enorme groep donoren in het hele land die kwaad zijn over wat er gebeurt, en je hebt van die idioten die dit hebben veroorzaakt.”

Echter, zoals CNN opmerkte, heeft de huidige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson, R-La., tot nu toe geen tekenen van aarzelende steun voor de Gaetz Acht getoond, en is hij van plan een donatie te doen aan de campagne van Rep. Rosendale in de Senaat.

“De spreker heeft zich ertoe verbonden een bijdrage te sturen naar congreslid Rosendale, zoals hij heeft gedaan voor andere collega’s en vrienden in het Huis van Afgevaardigden, maar hij heeft geen enkele steunbetuiging gedaan in de races voor de Senaat”, aldus Greg Steele, de communicatiedirecteur van Johnsons politieke team. Een woordvoerder van het Republikeinse Nationale Comité, waarvan CNN opmerkte dat het een beleid voert om de leden van de conferentie te beschermen, zei: “Wij zijn een door de zittende macht gedreven organisatie en steunen alle oproepen van de Republikeinse zittende leden van het Huis van Afgevaardigden.”