Moeder uit Kansas City zou dochtertje hebben vermoord door haar in de oven te stoppen

Een moeder uit Missouri die naar verluidt haar baby van één maand had vermoord door de baby in een hete oven te plaatsen, is beschuldigd van het in gevaar brengen van kinderen, aldus de autoriteiten.

De 26-jarige Mariah Thomas zou hebben gezegd dat ze haar dochtertje vrijdag per ongeluk in de oven had gelegd in plaats van in haar wiegje toen ze haar neerlegde voor een dutje, zo blijkt uit gerechtelijke documenten verkregen door HuffPost.

Politieagenten van Kansas City reageerden naar het huis van Thomas in Kansas City, waar ze met haar ouders woont, nadat ze rond 13.30 uur een 911-oproep hadden ontvangen, volgens een verklaring met betrekking tot de waarschijnlijke oorzaak. De baby had ‘schijnbare brandwonden’ en werd ter plekke door brandweerlieden dood verklaard.

‘Ik dacht dat ik het had gezet [the baby] in haar wiegje, en ik heb haar per ongeluk in de oven gelegd,’ zei de vader van Thomas dat ze het hem vertelde, volgens de beëdigde verklaring.

Thomas wordt ervan beschuldigd haar dochtertje te hebben vermoord door haar in een oven te plaatsen.  Op de foto staat het huis van Thomas' ouders.Thomas wordt ervan beschuldigd haar dochtertje te hebben vermoord door haar in een oven te plaatsen.  Op de foto staat het huis van Thomas' ouders.

Thomas wordt ervan beschuldigd haar dochtertje te hebben vermoord door haar in een oven te plaatsen. Op de foto staat het huis van Thomas’ ouders.

Thomas wordt ervan beschuldigd haar dochtertje te hebben vermoord door haar in een oven te plaatsen. Op de foto staat het huis van Thomas’ ouders.

De vader van Thomas vertelde de onderzoekers dat Thomas en de baby die ochtend wakker waren en “goedgehumeurd leken te zijn”, aldus de beëdigde verklaring. Toen de twee net voor acht uur ‘s ochtends het huis verlieten, zei de moeder van Thomas dat haar dochter en kleindochter weer in slaap waren gevallen.

Maar rond 13.00 uur zei de moeder van Thomas dat haar dochter haar belde en ‘hysterisch’ schreeuwde dat ze de baby in de oven had gelegd in plaats van in de wieg. Haar moeder belde de man van Thomas om te zeggen dat “er iets mis was met de baby” en zei dat hij onmiddellijk naar huis moest gaan, zo blijkt uit de gerechtelijke documenten.

Toen hij aankwam, zeiden de onderzoekers dat hij hen vertelde dat hij rook in het huis rook en de baby dood aantrof.

Onderzoekers in het huis zeiden dat de baby “schijnbare thermische verwondingen op verschillende delen van haar lichaam” had. Het rompertje dat ze droeg “leek aan de luier te zijn gesmolten, en het was erg vies, mogelijk verbrand aan de achterkant”, zeiden ze.

Onderzoekers zeiden dat ze ook een babydekentje vonden met ‘aanzienlijke brandplekken’.

Thomas weigerde een interview met rechercheurs nadat ze was gearresteerd.

“We erkennen de gruwelijke aard van deze tragedie en onze harten zijn zwaar getroffen door het verlies van dit kostbare leven”, zei aanklager Jean Peters Baker van Jackson County. zei in een verklaring Vrijdag. “Wij vertrouwen erop dat het strafrechtsysteem gepast zal reageren op deze verschrikkelijke omstandigheden.”

De Jackson County Medical Examiner heeft niet gereageerd op de vragen van HuffPost over de doodsoorzaak van de baby. Baker beweerde dat Thomas “willens en wetens handelde op een manier die een aanzienlijk risico met zich meebracht” voor het leven van haar baby door haar in de oven te plaatsen, met haar dood tot gevolg.

Thomas wordt momenteel vastgehouden in het detentiecentrum van Jackson County. Noch het Openbaar Ministerie, noch de rechtbank reageerden op de verzoeken van HuffPost om aanvullende informatie, en het is onduidelijk of Thomas een advocaat heeft die haar vertegenwoordigt.

Als hij wordt veroordeeld, kan Thomas volgens de gerechtelijke documenten tien tot dertig jaar of levenslang gevangenisstraf krijgen.

Verwant…