Engels testschandaal: uitstelplan ontspoorde door herschikking van de regering | Schandaal over het testen van de Engelse taal

De ministers stonden vijf jaar geleden op het punt om een ​​uitweg te bieden aan duizenden internationale studenten die misschien ten onrechte beschuldigd zijn van bedrog, maar het plan ontspoorde door een herschikking van de regering, zo heeft de Guardian vernomen.

De voormalige minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid had ambtenaren gevraagd een systeem te bedenken waarbij studenten die dachten dat hun visum ten onrechte was ingetrokken als gevolg van beschuldigingen van oneerlijk bedrog, een one-stop-interne beoordeling van hun zaak konden aanvragen, zo hebben bronnen onthuld.

Ambtenaren hadden een mogelijke oplossing bedacht voor degenen die ten onrechte betrokken waren bij de beslissing van het ministerie van Binnenlandse Zaken om een ​​algemene visumintrekking uit te vaardigen voor 35.000 studenten. Ze moesten echter wachten op de goedkeuring van Downing Street in juli 2019, toen Theresa May als premier werd vervangen door Boris Johnson. Javid werd vervangen door Priti Patel als minister van Binnenlandse Zaken, en de voorstellen werden in de mottenballen gelegd.

Details over hoe verleidelijk de regering was om dit sluimerende immigratieschandaal op te lossen, kwamen naar voren toen studenten bleven proberen hun naam te zuiveren, tien jaar nadat tienduizenden van hun studie werden gestuurd.

In 2014 onthulde een BBC-documentaire wijdverbreid bedrog bij testcentra die de taaltests aanbieden die internationale studenten moesten afleggen om hun visum te verlengen. Als gevolg van deze beschuldigingen heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de visa van ongeveer 35.000 studenten ingetrokken en hen verteld dat ze niet in aanmerking kwamen om verder te studeren in Groot-Brittannië, wat betekende dat ze duizenden ponden aan collegegeld hadden verspild; 2.500 studenten werden gedeporteerd en 7.200 verlieten het land nadat ze waren gewaarschuwd dat ze gearresteerd en opgesloten zouden worden als ze bleven.

Velen hebben de afgelopen tien jaar geprobeerd immigratierechtbanken zover te krijgen dat ze de intrekking van hun visa door het ministerie van Binnenlandse Zaken zouden herzien, zodat ze konden terugkeren naar hun studie in Groot-Brittannië. Het proces is erg duur en tijdrovend, maar minstens 3.700 mensen hebben een beroep gewonnen.

In 2019 vertelde de toenmalige permanente secretaris van het departement, Philip Rutnam, aan de parlementsleden dat functionarissen zich ervan bewust waren dat er mensen waren die “mogelijk hardhandig zijn behandeld in dit hele proces”, eraan toevoegend dat het bestaan ​​van individuen “die blijven protesteren tegen hun onschuld een onderwerp is voor ons een echte zorg.”

In een schriftelijke verklaring op 23 juli 2019 vertelde Javid aan de parlementsleden dat hij zich ervan bewust was dat sommige studenten onterecht waren beschuldigd.

“Er zijn nog steeds zorgen dat sommige mensen die niet vals speelden, zijn ingehaald en ik ben me ervan bewust dat sommige mensen het moeilijk vonden om de beschuldigingen tegen hen in twijfel te trekken”, schreef hij, eraan toevoegend dat hij de mogelijkheid bekeek om dit mogelijk te maken. want “voor degenen die het gevoel hebben dat hen onrecht is aangedaan, kunnen vragen om herziening van hun zaak. Wij zijn van plan hierover verdere mededelingen te doen en zullen de Kamer te zijner tijd op de hoogte stellen.”

Javid was van plan een snel intern administratief beoordelingsproces in te voeren, zodat mensen die het gevoel hadden oneerlijk behandeld te zijn, het ministerie van Binnenlandse Zaken zouden kunnen vragen hun zaak opnieuw te bekijken. Dit zou een alternatief hebben geboden voor pogingen om een ​​duur beroep aan te tekenen bij een immigratietribunaal.

De volgende dag, voordat hij verdere aankondigingen kon doen, werd de regering-May vervangen door een nieuwe regering en benoemde de nieuwe premier Javid tot een nieuwe rol als kanselier van de schatkist.

Ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken wisten dat het complex en duur zou zijn om een ​​interne administratieve herziening in te voeren, maar hadden instructies gekregen van Javid om een ​​manier te vinden om dit te laten werken.

sla de nieuwsbriefpromotie over

“Het proces was bijna geïntroduceerd toen er een minister van Binnenlandse Zaken was die sympathiek was, maar toen vond er een regeringswisseling plaats met andere prioriteiten. Niemand was erg enthousiast over het idee”, aldus een bron.

Het Labour-parlementslid voor East Ham, Stephen Timms, die sinds 2015 campagne voert voor deze kwestie, zei dat het “catastrofaal” was dat het initiatief nooit werd uitgevoerd.

“Als er een mechanisme was ingevoerd, zouden de studenten de kans hebben gehad om hun leven weer op de rails te krijgen na vijf jaar van totale ellende. In plaats daarvan hebben ze tien jaar van totale ellende achter de rug en velen van hen wachten nog steeds op het zuiveren van hun naam”, zei hij.

Shana Shaikh kwam in 2011 vanuit India naar Groot-Brittannië om te studeren voor een MBA, en werd in 2016 door het ministerie van Binnenlandse Zaken beschuldigd van bedrog bij een Engelse taaltest. Haar visum werd geannuleerd en ze kon haar studie niet afmaken; ze vecht nog steeds om haar naam te zuiveren. Ze was boos toen ze hoorde dat het ministerie van Binnenlandse Zaken een mogelijke oplossing had laten varen. “Het is echt hartverscheurend om te horen dat we er zo dichtbij waren. Het is alsof politici geen waarde aan ons leven hechten. We kunnen die verspilde tijd niet terugkrijgen. Het is voor ons allemaal een nachtmerrie geweest”, zegt ze.

Er werd contact opgenomen met Priti Patel voor commentaar.