Engeland zweet over de beschikbaarheid van Rehan Ahmed voor de derde test tegen India na een visumfout | Engeland in India 2024

De beschikbaarheid van Rehan Ahmed voor de derde test in Rajkot is nog niet gegarandeerd na het laatste visumprobleem waarmee de Engelse rondreis door India te kampen heeft.

Ahmed werd opgehouden bij de immigratiedienst toen Engeland maandagavond terugkeerde van hun pauze halverwege de reeks in Abu Dhabi, waarbij de 19-jarige beenspinner in het bezit bleek te zijn van een visum voor één binnenkomst dat was verlopen nadat hij het land had verlaten. .

Hoewel dit op de korte termijn werd opgelost – Ahmed mocht uiteindelijk met zijn teamgenoten naar hun hotel reizen nadat ambtenaren van de luchthaven Hirasar in Rajkot een tijdelijk document hadden afgegeven – moet Engeland nu opnieuw een visumaanvraag voor een van hun spelers indienen.

Het komt slechts veertien dagen nadat Shoaib Bashir de eerste test in Hyderabad miste vanwege een visumstop, gecompliceerd door zijn Pakistaanse afkomst. De 20-jarige off-spinner werd na het pre-seriekamp in Abu Dhabi gedwongen naar huis terug te keren om zijn visum in Londen te laten afstempelen, en arriveerde uiteindelijk op de vierde dag van de serieopener in India.

Hoewel Ahmed ook van Pakistaanse afkomst is, lijkt deze laatste kwestie een geval van incompetentie van de Engelse en Wales Cricket Board te zijn. Ahmed’s visum voor één binnenkomst werd eind vorig jaar afgegeven toen hij stand-by was voor het WK en gezien de vertraging van Bashir is het niet te geloven dat alle visa niet dubbel werden gecontroleerd voordat de ploeg halverwege de tournee India verliet.

“Toen we terugkeerden naar India, kregen we te horen dat er een papierwerkprobleem was met het visum van Rehan Ahmed. De lokale autoriteiten op Rajkot Airport waren behulpzaam, waardoor Rehan met een tijdelijk visum binnenkwam”, aldus een Engelse woordvoerder.

“Het juiste visum zou de komende dagen moeten worden verwerkt en afgegeven. Hij zal zich samen met de rest van de ploeg blijven voorbereiden op de derde test.

Hoewel beide besturen er vertrouwen in lijken te hebben dat de situatie van Ahmed vóór het begin van de derde Test op donderdag zal worden opgelost – de reeks staat momenteel op 1-1 met nog drie wedstrijden te spelen – gingen soortgelijke geluiden aan het probleem van Bashir aan het begin van de tour vooraf.

sla de nieuwsbriefpromotie over

Engeland heeft momenteel nog maar drie spinners in de frontlinie – Bashir, Ahmed en Tom Hartley – nadat ze hadden besloten geen vervanger op te roepen nadat werd bevestigd dat de tour van Jack Leach was beëindigd door een knieblessure.