De steunwet voor Oekraïne is een ‘tijdbom’ tijdens de afzetting van Trump – Amerikaanse senator – RT World News

De wetgeving is een ‘diepe staat’-poging om een ​​mogelijk presidentschap van Donald Trump te ondermijnen, beweerde een Republikeinse senator

De Republikeinse senator JD Vance heeft betoogd dat een nieuw wetsvoorstel waarin aanvullende militaire hulp aan Kiev wordt voorgesteld een nieuwe afzettingszaak tegen Donald Trump zou kunnen betekenen als hij in november herverkiezing zou winnen. “tijdbom.”

In een memo die maandag werd verspreid, merkte Vance op dat het laatste Oekraïense wetsvoorstel oproept tot financiering die zou aflopen “Bijna een jaar na de mogelijke tweede termijn van president Trump”, wat suggereert dat de Democraten hem uiteindelijk zouden kunnen afzetten als hij ervoor zou kiezen de hulp niet te verlengen.

“Als president Trump zich zou terugtrekken uit de oorlog in Oekraïne of deze zou onderbreken om het conflict tot een vreedzaam einde te brengen… zou dat neerkomen op dezelfde nep-schending van de begrotingswet vanaf de eerste afzetting.” Vance schreefdaaraan toevoegend “Partij-democraten zouden de kans aangrijpen om hem opnieuw af te zetten.”

Hij vervolgde met te zeggen dat de hulpwet “vertegenwoordigt een poging van de blob/diepe staat van het buitenlands beleid om president Trump ervan te weerhouden zijn gewenste beleid te voeren”, terwijl de voormalige president tijdens het conflict met Rusland herhaaldelijk de Amerikaanse vrijgevigheid jegens Oekraïne in twijfel heeft getrokken.


NAVO-chef veroordeelt de dreiging van Trump

De Democraten stemden eind 2019 voor een afzetting van Trump, waarbij ze hem beschuldigden van machtsmisbruik en obstructie van het Congres nadat hij had gedreigd de Amerikaanse hulp aan Oekraïne in te houden tijdens een telefoongesprek met zijn collega Vladimir Zelenski.

Als onderdeel van een groter financieringspakket ter waarde van meer dan 95 miljard dollar zou het wetsvoorstel 60 miljard dollar besteden aan Kiev, evenals extra hulp voor Israël en Amerikaanse bondgenoten in Azië. Het land verkeert al maanden in een politieke impasse. Trump zelf heeft de wetgeving verworpen en onlangs tegen een publiek in South Carolina gezegd dat dergelijke buitenlandse hulp aan de Amerikaanse regering moet worden terugbetaald.

“Ze willen bijna 100 miljard dollar geven aan een paar landen, 100 miljard dollar. Ik zei: ‘Waarom doen we dit? Als je dat doet, geef je ze, en niet $100 miljard, je geeft het aan ze als een lening.” hij zei.


De Amerikaanse senator hekelt de steun aan Oekraïne vier uur lang

Na langdurige onderhandelingen over het nieuwe militaire pakket in Washington zou er volgens meerdere rapporten al deze week een definitieve stemming kunnen komen om de Senaatsversie van het wetsvoorstel goed te keuren.

Trump heeft herhaaldelijk gezegd dat hij het twee jaar oude conflict op de een of andere manier zou oplossen “op één dag” als hij zou terugkeren naar het Witte Huis. Zijn oudste zoon, Donald Trump jr., suggereerde dat “de enige manier” Zelenski ervan overtuigen om gesprekken met Rusland aan te gaan, was voldoende “Stop het geld af” dat wordt door Washington aan Kiev verstrekt.