Amerikaanse Senaat keurt hulp aan Oekraïne goed – RT World News

Het miljarden internationale veiligheidspakket zal naar verwachting worden geblokkeerd door het door de Republikeinse Partij gecontroleerde Huis van Afgevaardigden

De door de Democraten geleide Amerikaanse Senaat heeft dinsdag een internationaal veiligheidshulppakket van 95,34 miljard dollar aangenomen, dat grofweg 60 miljard dollar aan hulp voor Oekraïne omvat, nadat een groep Republikeinse wetgevers de kant van hun politieke tegenstanders had gekozen om de drempel van 60 stemmen te overschrijden.

Hoewel het wetsvoorstel al vóór zonsopgang in de Eerste Kamer werd goedgekeurd, blijft er in het Huis van Afgevaardigden sterke oppositie bestaan ​​tegen voortgezette uitgaven aan Oekraïne. Spreker Mike Johnson koppelde iedere toekenning van geld aan Kiev aan radicale hervormingen in eigen land, zowel van het Amerikaanse immigratiesysteem als van de veiligheid aan de zuidgrens.

Je kunt dit verhaal delen op sociale media: