Trump beschuldigt Taylor Swift ervan ‘ontrouw’ te zijn als zij Biden steunt | Donald Trump

Donald Trump, die probeerde de democratische stemming van het Amerikaanse volk in 2020 ongedaan te maken, beschuldigde zondag popster Taylor Swift ervan ‘ontrouw’ te zijn als ze Joe Biden als president zou steunen.

Nu de rechtse complottheoriemachine zich zorgen maakt dat Swift een Pentagon-fabriek is wiens relatie met de Kansas City Chiefs een strak einde maakte aan Travis Kelce, en de overwinning van zijn team gisteren in de Superbowl, was ontworpen om Swift een platform te geven om de verkiezingen voor Biden te beïnvloeden, woog Trump mee. met zijn eigen gedachten.

Hij zei dat er “geen enkele manier was waarop ze Crooked Joe Biden kon steunen” en dat ze nooit “ontrouw zou zijn aan de man die haar zoveel geld verdiende”.

Trump zei dat Swift en andere artiesten profiteerden van de Music Modernization Act, die uitvoerende artiesten hielp gemakkelijker royalty’s en licentiekosten te verdienen via muziekstreamingdiensten, en die tijdens zijn presidentschap werd aangenomen.

Swift steunde Biden in de race van 2020, hoewel ze in de laatste campagne nog niemand publiekelijk heeft gesteund. Een recente Instagram-post waarin ze haar aanhangers aanmoedigde om te stemmen, zag naar verluidt meer dan 35.000 kiezersregistraties. Trump zei dat Biden “niets voor Taylor heeft gedaan, en dat ook nooit zal doen” en dat hij Kelce leuk vond “ook al is hij misschien een liberaal en kan hij mij waarschijnlijk niet uitstaan”. Kelce wekte rechtse woede op toen hij voor een keer deelnam aan een campagne om mensen aan te moedigen het Covid-vaccin te krijgen.

De campagne van Biden had wat plezier met de complottheorieën en tweette na de overwinning van de Chiefs: “Net zoals we het hadden opgesteld”, samen met een foto van “Dark Brandon”, een rechtse meme van Biden die er demonisch uitziet en die zijn aanhangers zich als hun eigen meme hebben toegeëigend .

Andere politici hebben moeite gedaan om zich bij Swift aan te sluiten, bij Chuck Schumer, de leider van de meerderheid in de Senaat, verklaren op sociale media dat hij een Swiftie was en dat zijn favoriete deep cut White Horse was van Fearless, haar album uit 2008.

Ondertussen hebben sommige Republikeinen politici aan hun eigen kant gewaarschuwd voor de gevaren van het achtervolgen van de razend populaire en invloedrijke zanger.

De Music Modernization Act, waarvan Trump beweerde dat het zijn idee was, vernieuwde de auteursrechtwetgeving om royalty’s en licentiebetalingen beter aan te passen aan het tijdperk van muziekstreaming. Het was een krachtige inspanning van beide partijen, die unaniem werd gesteund door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat.

Een van de betrokken advocaten, Dina LaPolt, vertelde zondag aan Variety dat Trump “niets aan onze wetgeving deed, behalve ondertekenen”.