Het politierapport onthult details over de arrestatie van Milan Lucic en beschuldigingen van huiselijk geweld

Dit verhaal bevat verwijzingen naar beschuldigingen van huiselijk geweld

Boston Bruins-aanvaller Milan Lucic werd zaterdagochtend vroeg gearresteerd en aangeklaagd wegens een vermeend binnenlands incident.

Maandag werden meer details onthuld toen Frank Seravalli van Daily Faceoff meldde dat “er vrijdagavond een 911-oproep werd gedaan waarin stond dat Lucic probeerde zijn vrouw, Brittany, te wurgen nadat een verbale ruzie naar verluidt fysiek was geworden.”

Lucic zal dinsdag worden aangeklaagd wegens mishandeling en mishandeling tegen een familielid.

Dat blijkt uit een kopie van het proces-verbaal verkregen door de politie Boston-bolLucic’s vrouw, Brittany, beweert dat Lucic ook aan haar haar heeft getrokken, terwijl agenten die op de scène reageerden “roodheid op de borst van het slachtoffer” opmerkten. Volgens het politierapport zei Brittany dat Lucic zijn mobiele telefoon niet kon vinden nadat hij thuiskwam en ‘tegen haar begon te schreeuwen en zijn telefoon terug eiste’.

Ze vertelde Lucic dat ze zijn telefoon niet had en niet wist waar die was, volgens het rapport, en begon bij Lucic weg te lopen voordat de 35-jarige haar naar verluidt ‘bij haar haar greep en haar naar achteren trok’.

De politie voegde eraan toe dat de aanvaller van Bruins “bedwelmd” leek te zijn toen hij de deur opende bij hun aankomst in de woning. Nadat ze Lucic op de hoogte hadden gebracht van zijn arrestatie, zagen agenten glasscherven op de vloer liggen, samen met een kapotte lamp op een nachtkastje, terwijl ze de NHL-veteraan naar zijn slaapkamer begeleidden om kleding te halen voordat ze hem naar het station brachten.

De Bruins maakten zaterdag bekend dat Lucic stapt uit de NHL.

“Milan neemt voor onbepaalde tijd verlof van het team”, aldus de verklaring van Bruins.

“De organisatie neemt deze zaken zeer serieus en zal samenwerken met de familie Lucic om alle steun en hulp te bieden die ze nodig hebben. We hebben op dit moment geen verder commentaar.”

Bruins-aanvoerder Brad Marchand gaf ook commentaar op de arrestatie van zijn teamgenoot in de uren na het incident:

“Het belangrijkste voor ons is dat we veel om hun familie geven”, zei Marchand zaterdag tegen verslaggevers. “We zijn hier een familie, we zijn allemaal heel, heel erg close, dus we zijn duidelijk erg bezorgd en boos voor hen vanwege wat ze doormaken.”

“We hebben veel steun voor Bretagne [Lucic’s wife] en de kinderen en Lucic zelf. Vanwege dat respect voor hen, weet je, dat zal het voorlopig zijn”, voegde hij eraan toe.

Lucic, die sinds 21 oktober aan de kant staat met een enkelblessure, tekende afgelopen seizoen opnieuw in Boston voor een contract voor een jaar, nadat hij de eerste acht jaar van zijn carrière bij de Bruins had doorgebracht.