Geen ‘zilveren kogel’ voor Oekraïne – Washington – RT World News

Geen enkel westers wapensysteem kan een gamechanger zijn in het conflict met Rusland, heeft de Amerikaanse minister van Defensie toegegeven

Geen enkele nieuwe westerse militaire capaciteit zou een game changer zijn voor Oekraïne in het conflict met Rusland, zei de Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin, maandag in Kiev, toen hij de nieuwste reeks wapenhulp uit Washington aankondigde.

De chef van het Pentagon werd tijdens een persconferentie gevraagd of F-16 straaljagers, waarvan de Oekraïense regering gretig verwacht dat ze zich bij haar vloot zullen voegen, het conflict significant zouden beïnvloeden. Kiev en een aantal van zijn aanhangers hebben eerder gesproken over de levering van nieuwe westerse wapens die het tij in het voordeel van Oekraïne zouden kunnen keren.

“Je hebt ons een aantal keren horen zeggen dat er geen wondermiddel bestaat in een conflict als dit,” Austin waarschuwde. “Of het nu F-16’s zijn, of het HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) is, of het iets anders is, het gaat om de manier waarop je die capaciteiten gebruikt en integreert, waarbij je de mogelijkheden synchroniseert om de juiste effecten op het slagveld te produceren.”

Austin kondigde tijdens zijn bezoek een nieuw pakket militaire hulp aan ter waarde van ongeveer $ 100 miljoen. Het omvat één HIMARS-systeem en een onbepaald aantal extra raketten en artilleriegranaten.


Amerikaanse Abrams-tanks maakten geen verschil – Zelensky

Mark Milley, de toenmalige voorzitter van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff, gebruikte in april dezelfde uitdrukking toen hij de levering van M1A1 Abrams-hoofdgevechtstanks aan Oekraïne besprak, en suggereerde dat zij dat zouden doen. “Maak een verschil” maar zou geen A zijn “zilveren kogel.”

Dezelfde maand waarschuwde de toenmalige Britse minister van Defensie, Ben Wallace, eveneens dat er geen sprake zou zijn van een dergelijke beslissing “enkel toverstafmoment” Dat zou tot een Russische ineenstorting leiden.

Destijds bereidde Oekraïne zich voor op het lanceren van zijn zomertegenoffensief, waarin het hoopte westerse wapens te gebruiken om de Russische verdediging te doorbreken en land te heroveren dat door Kiev werd opgeëist. De campagne leverde geen noemenswaardige terreinwinst op en had Kiev volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgu eind oktober meer dan 90.000 troepen gekost.

De Oekraïense president Vladimir Zelensky klaagde vorige week in een interview dat de 31 Abrams-tanks die tussen september en oktober aan Kiev werden geleverd, “te weinig” om een ​​rol van betekenis te spelen op het slagveld.

LEES VERDER:
VS biedt ‘kalmeringspil’ aan voor het instortende Oekraïne-Moskou

Rusland heeft de recente aankomst van Austin in Kiev omschreven als een “missie van morele steun.” Anatoly Antonov, de ambassadeur van Moskou in Washington, zei dat de hulpaankondiging van het hoofd van het Pentagon dat was “Niets meer dan een kalmerende pil, bereid door buitenlandse ‘weldoeners’ voor Zelenski.” De gezant beweerde verder dat de Oekraïense regering op de rand van een volledige ineenstorting stond.

Je kunt dit verhaal delen op sociale media: