Braziliaanse dood door kontlift leidt tot ontmoeting tussen Britse en Turkse functionarissen | Gezondheid

Britse functionarissen zullen collega’s in Turkije ontmoeten na de dood van een Britse vrouw tijdens een zogenaamde Braziliaanse billiftoperatie in een privéziekenhuis in de hoofdstad van het land, Istanboel.

Melissa Kerr, 31, uit Gorleston in Norfolk, reisde in 2019 naar het particuliere Medicana Haznedar-ziekenhuis voor de bilvergrotingsoperatie.

Ze stierf in het ziekenhuis op de dag van de operatie, waarbij vet van elders op het lichaam in de billen werd geïnjecteerd.

Uit een onderzoek naar haar dood, dat eerder dit jaar in Norwich plaatsvond, bleek dat Kerr, die zich zelfbewust was over haar uiterlijk, slechts “beperkte informatie kreeg over de risico’s en het sterftecijfer” die aan de operatie verbonden waren.

Jacqueline Lake, de senior lijkschouwer van Norfolk, schreef een brief aan de minister van Volksgezondheid waarin zij haar bezorgdheid uitte over mensen die naar het buitenland reizen voor cosmetische chirurgie.

In een schriftelijke reactie aan Lake bevestigde minister van Volksgezondheid Maria Caulfield dat Britse functionarissen naar Turkije zouden reizen om hun collega’s te ontmoeten.

“De bedoeling is om het regelgevingskader en de beschermingsmaatregelen die voor Britse staatsburgers gelden te bespreken, en om concrete gebieden te identificeren waarop de Britse en Turkse autoriteiten moeten samenwerken om de risico’s voor patiënten in de toekomst te verminderen”, zegt Caulfield in de krant. brief die voor het eerst werd gerapporteerd door de BBC.

“Specifiek heb ik in uw rapport opgemerkt dat er geen standaardvragen vóór de beoordeling zijn gesteld aan mevrouw Kerr in Türkiye.

“We blijven ons ervan bewust dat landen die zorgtoerisme aanbieden vaak pre-beoordelingscontroles uitvoeren die mogelijk niet voldoen aan de Britse wettelijke normen en we willen alle aanbieders die Britse onderdanen behandelen aanmoedigen om waar mogelijk te voldoen aan de internationale beste praktijken op het gebied van pre-operatieve procedures.

“Dergelijke transparantie en standaardisatie zijn belangrijk om potentiële risico’s voor patiënten te verminderen en de patiëntenzorg in Groot-Brittannië en daarbuiten te verbeteren.

sla de nieuwsbriefpromotie over

“Het is vooral belangrijk dat degenen die overwegen de ‘Brazilian Butt Lift’ (BBL)-procedure te ondergaan, volledig bewust worden gemaakt van de risico’s en tijd hebben om volledig na te denken over hun beslissing voorafgaand aan de operatie.

“Zoals u in het rapport opmerkt, zijn de risico’s die aan deze procedure zijn verbonden hoog. Het risico op overlijden bij BBL-chirurgie is minstens tien keer hoger dan bij veel andere cosmetische ingrepen, en het heeft het hoogste sterftecijfer van alle cosmetische ingrepen.”

Lake concludeerde dat Kerr stierf nadat geïnjecteerd vet een ader binnendrong voordat het bewoog en haar longslagader blokkeerde, waarbij haar doodsoorzaak werd geregistreerd als een longtrombo-embolie.

Het ministerie van Volksgezondheid in Turkije is benaderd voor commentaar.