Amerikaans spionagevliegtuig stort neer voor de kust van Hawaï – RT World News

Het militaire inlichtingenvliegtuig schoot voorbij de landingsbaan en kwam terecht in ondiepe wateren in Kaneohe Bay

Een verkenningsvliegtuig van de Amerikaanse marine stortte zich maandagmiddag in de Stille Oceaan na een mislukte landingspoging op een marinebasis in Hawaï, zeiden militaire functionarissen.

Volgens de woordvoerder van het Korps Mariniers, Gunnery Sgt. Orlando Pérez.

De negen bemanningsleden van het vliegtuig konden veilig terugkeren naar de kust, meldde de Honolulu Emergency Medical Services.

Lokale media deelden foto’s en beelden van de Poseidon na de mislukte landingspoging, waarbij het vliegtuig dreef in ondiepe wateren in Kaneohe Bay.

Tot nu toe hebben militaire functionarissen weinig details over het incident onthuld, inclusief de mogelijke oorzaak ervan, en moeten ze nog een tijdschema geven voor wanneer het vliegtuig uit zee zou worden geborgen. Volgens een meteoroloog van de National Weather Service van Honolulu, Thomas Vaughan, was het zicht in het gebied ongeveer 1,6 km en waren de omstandigheden bewolkt en regenachtig op het moment van het incident.


Amerikaanse militaire vliegtuigen storten neer in de Middellandse Zee

Het Pentagon heeft de afgelopen maanden een reeks ongelukken gezien met militaire vliegtuigen, waarbij het leger eerder dit jaar zelfs vluchten tijdelijk aan de grond hield na afzonderlijke fatale helikoptercrashes in Alaska en Kentucky. Afgelopen februari vond in Alaska weer een ander helikopterwrak plaats waarbij een Apache-geschut betrokken was, met verwondingen en materiële schade tot gevolg, maar geen dodelijke slachtoffers, terwijl een niet nader gespecificeerd Amerikaans vliegtuig eerder deze maand tijdens een trainingsmissie in de oostelijke Middellandse Zee neerstortte.

De NAVO-lidstaten hebben het aantal surveillancevluchten boven de Zwarte Zee voor de Krim de afgelopen maanden sterk verhoogd, meldde RIA Novosti in september, daarbij verwijzend naar openbare gegevens. Het Russische persbureau analyseerde gegevens van Flightradar24, een aggregator van niet-geclassificeerde vluchtinformatie, en concentreerde zich op vluchten die zouden kunnen worden gemaakt om het Russische schiereiland in de gaten te houden. Sinds het voorjaar was het aantal verdrievoudigd.

Je kunt dit verhaal delen op sociale media: