Hoogleraar rechten aan Harvard zegt dat Trump zijn eigen verdediging om één reden heeft opgeblazen

Professor Laurence Tribe, professor constitutioneel recht aan de Harvard Universiteit, suggereerde maandag dat Donald Trump zijn eigen verdediging in zijn verkiezingsbelemmeringszaak “niet alleen onder een bus maar onder een goederentrein” had geworpen, toen hij tegen NBC’s Kristen Walker opschepte dat het zijn beslissing was om de uitslag van 2020 aan te vechten. .

En het had allemaal te maken met het narcisme van de voormalige president.

Het zou nu heel moeilijk zijn voor Trump om tijdens het proces te beargumenteren dat hij handelde op advies van zijn advocaten, vertelde Tribe aan Anderson Cooper van CNN.

‘Er wordt wel eens gezegd dat alleen een dwaas zichzelf als advocaat inhuurt om zichzelf te verdedigen. Ik denk niet dat Trump een dwaas is, maar hij is zeker een narcist”, merkte hij op.

“Hij hoeft alleen maar te zeggen dat hij voor alles verantwoordelijk is. Hij is van niemand afhankelijk”, voegde Tribe eraan toe. “Dat is politiek gezien allemaal heel mooi. Maar in de rechtszaal heeft hij die verdediging gewoon verworpen, de verdediging dat ik alleen maar op mijn advocaten vertrouwde en dat ik daarom niet de gemoedstoestand had die nodig is om deze misdaden te plegen. Hij heeft dat gewoon uit het water geblazen.’

Verwant…