Familie zegt dat de 14-jarige dochter tijdens de vlucht naar Boston een telefoon ontdekte die aan de achterkant van de wc-bril was geplakt

BOSTON (AP) – De familie van een 14-jarig meisje dat naar verluidt tijdens een recente vlucht van Charlotte, North Carolina, naar Boston een telefoon had ontdekt die aan de achterkant van een wc-bril was geplakt, zei dat ze denken dat ze het doelwit was van een lid van de bemanning.

Tijdens vlucht 1441 van American Airlines op 2 september kreeg het meisje van een mannelijk bemanningslid te horen dat ze de eersteklas badkamer moest gebruiken. Het bemanningslid kwam vlak voor de 14-jarige binnen, vertelde haar dat de stoel kapot was, maar dat ze zich daar geen zorgen over hoefde te maken, en ging vervolgens weer de badkamer binnen nadat ze was vertrokken, zei haar familie in een schriftelijke verklaring.

Nadat ze het toilet had gebruikt, realiseerde het meisje zich dat er een grotendeels verborgen iPhone aan de achterkant van de wc-bril was bevestigd, blijkbaar om haar op te nemen. Voordat ze de badkamer verliet, maakte ze er met haar eigen telefoon een foto van.

“Deze gebeurtenissen hebben onze dochter – en de hele familie – geschokt en diep verontrust achtergelaten”, schreef de familie in een verklaring.

Paul Llewellyn, een advocaat die de familie vertegenwoordigt, zei dat ze nog geen rechtszaak hebben aangespannen.

Wetshandhavers ontmoetten het vliegtuig bij de gate nadat het op 2 september was geland. De staatspolitie van Massachusetts begeleidde een stewardess van de vlucht.

De staatspolitie heeft de FBI later aangewezen als de belangrijkste onderzoeksinstantie omdat de gebeurtenis zich in de lucht afspeelde, waar de FBI jurisdictie heeft.

Een FBI-woordvoerder gaf destijds geen commentaar. Een e-mail aan de FBI op maandag werd niet onmiddellijk teruggestuurd.

American Airlines zei na het incident in een verklaring dat functionarissen van de luchtvaartmaatschappijen “deze zaak zeer serieus nemen en volledig samenwerken met de wetshandhaving in hun onderzoek, aangezien veiligheid en beveiliging onze hoogste prioriteiten zijn.”