Na de Oscars zal Deepika Padukone nu aanwezig zijn op de BAFTA Awards 2024

De Indiase actrice Deepika Padukone is aangekondigd als een van de presentatoren bij de komende BAFTA Awards. De prijzen van de British Academy of Film and Television Arts worden op 19 februari in Londen uitgereikt.

Padukone is genoemd als presentator samen met sterren als David Beckham, Cate Blanchett en Dua Lipa. Hun namen zijn de nieuwste toevoeging aan de lange lijst van presentatoren op de BAFTA’s van dit jaar.

Volgens rapporten zullen Padukone, Beckham, Blanchett en Dua Lipa elk één prijs uitreiken. De specifieke categorieën zijn echter nog niet bekendgemaakt. Eerder onthulde presentatoren zijn onder meer Hugh Grant, Lily Collins, Adjoa Andoh, Emma Corrin, Gillian Anderson, Himesh Patel en Idris Elba.

BAFTA’s – beschouwd als de hoogste filmonderscheiding in Groot-Brittannië – zullen plaatsvinden op 19 februari en zullen naar verwachting een evenement vol sterren zijn.

Fighter box office: Hrithik, Deepika’s film maakt een comeback aan de box office, verdient wereldwijd Rs 3 miljard

Deepika Padukone bij de Oscars

Deepika was bij de Oscars Awards 2023 waar ze het nummer Naatu Naatu van RRR aan het publiek presenteerde voordat de hit de Oscar voor beste originele nummer won. Deepika’s aanwezigheid op het wereldtoneel werd gezien als een bewijs van haar internationale bekendheid. De actrice heeft in 2023 een druk jaar achter de rug met haar film Pathaan het breken van box office-records en een van de best scorende spelers van het jaar worden. Haar cameo binnen Jawan ook verdiende haar lovende kritieken.

Ze begon 2024 met de release van Fighter – een film waarin ze voor het eerst tegenover Hrithik Roshan stond en een gevechtspiloot van de Indiase luchtmacht speelde. De film heeft wereldwijd ruim Rs 3 miljard binnengehaald aan de kassa.

BAFTA 2024-nominaties

Historisch drama van Christopher Nolan Oppenheimer heeft de maximale nominaties (13) ontvangen bij de BAFTA Film Awards. Donkere komedie Arme dingen en die van Martin Scorsese Moordenaars van de Bloemenmaan hebben elk negen nominaties ontvangen. De BAFTA Film Awards zullen plaatsvinden in de Royal Festive Hall in Londen. Nominaties voor de BAFTA Awards 2024 aangekondigd: Oppenheimer leidt met maximale knikken, Barbie buitenspel