Kate Winslet kon Titanic-succes niet aan: ‘Beroemd zijn was verschrikkelijk’

Kate Winslet vond het moeilijk om al het succes van de ene op de andere dag te verwerken Titanisch werd op het moment van uitgave de meest succesvolle film ooit. De eerste met een brutowinst van $ 1 miljard wereldwijd en meerdere records gebroken bij de Oscars, Titanisch was een game-changer voor de hoofdcast, Kate Winslet en Leonardo DiCaprio. De dingen veranderden van de ene op de andere dag voor de twee, terwijl ze voortdurend waakten over hun leven, hun carrière en meer.

Kate Winslet nam kleinere rollen na Titanic

Kate Winslet zei in een interview met Net-a-Porter dat ze actief kleinere rollen en onafhankelijke films op zich nam na het succes van Titanisch. Kate zei: “[Young women now] weten hoe ze hun stem moeten gebruiken. ik voelde me als [in the aftermath of ‘Titanic’] Ik moest er op een bepaalde manier uitzien, of een bepaald ding zijn, en omdat de media-inmenging in die tijd zo belangrijk was, was mijn leven behoorlijk onaangenaam. Journalisten zeiden altijd: ‘Na’Titanisch‘Je had alles kunnen doen en toch koos je ervoor om deze kleine dingen te doen’… en ik dacht: ‘Ja, reken maar dat ik dat deed! Want, raad eens, beroemd zijn was verschrikkelijk’.”

Ze voegde eraan toe: ‘Ik was natuurlijk dankbaar. Ik was begin twintig en kon een lekke band krijgen. Maar ik wilde niet gevolgd worden terwijl ik letterlijk de eenden voerde.”

Kate schaamde zich voor haar lichaam

Kate Winslet werd beschaamd na het succes van Titanic toen mensen ontleedden of Jack het had kunnen overleven als Rose (haar personage) slanker was. In 2022 zei Kate in een podcast dat haar fysieke uiterlijk voor iedereen een onderwerp van discussie werd. Ze zei dat filmkijkers hebben gedebatteerd of er genoeg ruimte op de zwevende deur was voor Kate Winslet’s Rose en Leonardo DiCaprio’s Jack om allebei de ijskoude Atlantische wateren te overleven.

Ze zei destijds: ‘Blijkbaar was ik te dik. Waarom waren ze zo gemeen tegen mij? Ze waren zo gemeen. Ik was niet eens verdomd dik.”

Kate Winslet vervolgde: ‘Ik zou tegen journalisten hebben gezegd, ik zou hebben gereageerd, ik zou hebben gezegd: ‘Waag het niet om mij zo te behandelen. Ik ben een jonge vrouw, mijn lichaam verandert, ik kom er achter, ik ben erg onzeker, ik ben doodsbang, maak dit niet moeilijker dan het al is.’ Dat is pesten, weet je, en op de grens van misbruik, zou ik zeggen.

Kate Winslet had het moeilijk na de Titanisch succes. Ze zei dat de roem die ermee gepaard ging meer was dan wat een “jong, kwetsbaar persoon aankan”. Ze is blij dat dit allemaal verandert en dat mensen gevoeliger zijn dan voorheen voor deze onderwerpen.

Kate Winslet zal de volgende keer te zien zijn in HBO’s Het regime. Het verschijnt op 3 maart.