Het is van het grootste belang om honderden stafmedewerkers te ontslaan

Ontslagen treffen Paramount Global.

De mediagigant die eigenaar is van de beroemde filmstudio Paramount Pictures, plus CBS, Nickelodeon en andere netwerken, zal honderden banen schrappen als onderdeel van een brede stroomlijningspoging, volgens een persoon die bekend is met de zaak en niet bevoegd was om commentaar te geven.

“Helaas betekent een deel van het stroomlijnen van de kosten dat we vandaag zullen beginnen met het moeilijke proces van het afscheid nemen van enkele van onze zeer gewaardeerde collega’s in Paramount”, zei Paramount Chief Executive Bob Bakish in een memo van dinsdag die werd verkregen door The Times.

Het bedrijf staat onder druk van Wall Street omdat het worstelt om te concurreren als een op zichzelf staand entertainment- en media-imperium. Bakish had eerder aangegeven dat er bezuinigingen op komst waren.

Shari Redstone, de controlerende aandeelhouder van het bedrijf, overweegt aanbiedingen om het bedrijf te verkopen of te fuseren.

Sinds afgelopen zomer hebben meerdere entertainmentbedrijven – waaronder David Ellison van Skydance Media en Warner Bros. Discovery – het media-imperium in de gaten gehouden dat lange tijd werd gecontroleerd door de familie Redstone via de holding National Amusements Inc.

Het bedrijf – de fusie van de oude spelers Viacom en CBS – heeft moeilijke tijden gekend. Terwijl het Hollywood-bedrijfsmodel blijft evolueren en zich meer richt op streaming, wordt Paramount, een bedrijf dat nog steeds grotendeels afhankelijk is van netwerk-tv, kabelkanalen en bioscoopuitzendingen, vanuit meerdere richtingen met problemen geconfronteerd.

Dit is een ontwikkelingsverhaal.