‘The Color Purple’ komt deze week naar streaming – hier is wanneer en waar je het online kunt bekijken

Misschien was het verplichte lectuur op de middelbare school, misschien heb je de door Steven Speilberg geregisseerde film in de bioscoop gezien of is het mogelijk dat je verliefd werd op het verhaal toen je het als een Broadway-musical zag. Hoe je het ook leerde kennen en liefhebben De kleur paarsis het klassieke verhaal terug waar een nieuwe generatie van kan genieten.

De kleur paars ging op 25 december in première in de bioscoop en nu wordt de muzikale remake van regisseur Blitz Bazawule gestreamd op Max vanaf vrijdag 16 februari.

Meld u aan om te kijken op Max

Als je niet kunt wachten om de met sterren bezaaide, bekroonde film te bekijken, De kleur paars (2023) is momenteel beschikbaar voor het huren of kopen van een digitale download van de muzikale remake van de film op Amazon Prime-video En Apple TV.

De nieuwe film volgt nog steeds de originele verhaallijn van Alice Walker uit de gelijknamige roman en is een bewerking van de Broadway-musical uit 2005. Tijdens de uitvoering van de musical, Amerikaans idool winnaar Fantasie Barrino nam de rol van Celie op zich, die ze opnieuw vertolkt voor de nieuwe film.

Barrino is niet de enige ster in de film die ook te zien was De kleur paars Broadway-podium. Daniëlle Brooksbekend van haar doorbraakrol in Netflix Oranje is het nieuwe zwart, speelde Sofia in de Broadway-revival in 2015 en zal wederom haar verhaal vertellen. Brooks werd ook genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol bij de Critics Choice Awards.

Andere headliners van De kleur paars muziekfilm omvatten rijk‘S Taraji P. Henson als Shug Avery, bekroond Euforie acteur Colman Domingo speelt meneer, en De kleine Zeemeermin‘S Halle Bailey speelt de jonge Nettie, terwijl ze muzieklegende is Ciara speelt volwassen Nettie. HAAR, David Alan GrierCorey Hawkins, Deon Cole En Jon Batiste speelt ook een hoofdrol in de film.

‘Ik geloof dat er iets heel goddelijks aan is De kleur paars,” gezegd Oprah Winfrey, in een ET exclusief. Winfrey produceerde de nieuwe bewerking en speelde in de versie uit 1985 met Whoopi Goldberg en Danny Glover. “Ik geloof dat er iets speciaals is dat, telkens wanneer Alice Walker dit schreef in 1982, toen het voor het eerst werd uitgebracht, het iets in de wereld bracht dat diep betekenisvol, krachtig, veerkrachtig en hoopvol was, en ik denk dat die boodschap van vergeving en vreugde is altijd nodig.”

“[Sofia] had in de jaren twintig de macht. Niet veel vrouwen hadden dat of hadden de mogelijkheid, zoals we nu noemen, om dat voor zichzelf te kunnen doen, maar ik vond het heerlijk om dat personage te spelen’, zei Winfrey over haar rol in de Steven Spielberg-film die haar een Academy Award-nominatie opleverde. “Het spelen van dat personage heeft mij veranderd, en een van de grootste vreugden voor mij was om op de set te zien hoe Danielle Brooks het op zich nam en het haar eigen maakte. Dus weet je, als je komt te staan ​​waar ik ben, een vrouw van een bepaalde leeftijd, dan is een van de grootste, diepe vreugden van je leven de voldoening om het aan iemand anders door te kunnen geven.”

Waar te streamen De kleur paars (2023) online

De kleur paars maakt op 16 februari zijn streamingdebuut op Max. Je kunt ook de film uit 1985 bekijken, geregisseerd door Steven Spielberg op de streamingdienst. Max is $ 9,99 per maand voor het advertentie-ondersteunde abonnement, $ 15,99 per maand voor het standaard advertentievrije abonnement of $ 19,9 per maand voor het Ultimate-abonnement met 4K-streaming.

Stroom De kleur paars op Max

Minder dan vier weken nadat de film op eerste kerstdag in de bioscopen in première ging, De kleur paars (2023) werd beschikbaar om online te kopen of huren. Je kunt de film bekijken op Amazon Prime Video en Apple TV voor $ 19,99 of een digitale download kopen voor $ 24,99.

De kleur paars remake verschijnt op 12 maart ook op 4K UHD, DVD en Blu-Ray.

Horloge De kleur paars op PrimeVideo

Horloge De kleur paars op Apple TV

Wat is De kleur paars (2023) gebaseerd op?

De kleur paars is een boek geschreven door Alice Walker in 1982. In 1983 won Walkers roman in 1983 de Pulitzerprijs voor Fictie. Als je het productieve werk aan je collectie wilt toevoegen, is het momenteel te koop bij Amazon.

Winkel De kleur paars roman

Na het grote succes van het boek Steven Speilberg bewerkte de roman voor het grote scherm. De kleur paars had een all-star cast met onder meer Whoopi Goldberg, Danny Glover en Oprah Winfrey. De film was ook een groot succes, met veel nominaties voor prijzen en het winnen van verschillende prijzen, waaronder Goldberg die in 1986 de Golden Globe won voor de beste uitvoering door een actrice in een film voor haar rol. De originele film kan worden gestreamd op Max.

Horloge De kleur paars (1985) over Max

Het boek werd niet alleen een verplichte lectuur op scholen in heel Amerika, maar werd in 2005 opnieuw ontworpen voor een Broadway-musical. De musical was zo succesvol dat hij in 2015 werd uitgebracht en in 2016 de Tony Awards voor Beste Musical Revival won. De nieuwe film uit 2023 is gebaseerd op de musical en zal veel van dezelfde nummers bevatten, maar ook nieuwe.

De kleur paars (2023) officiële trailer

GERELATEERDE INHOUD: