Paul McCartney viert de 60e verjaardag van het Ed Sullivan-debuut van The Beatles | Muziek | Amusement

Deze maand was het 60 jaar geleden dat The Beatles de grootste band ter wereld werden.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr vlogen op 7 februari 1964 weg van Heathrow terwijl 4000 Britse fans hen uitzwaaiden.

Enkele uren later. de Fab Four landden op JFK Airport in New York, waar 3000 Amerikaanse fans hen uitzinnig begroetten.

Twee dagen later gaven The Beatles hun eerste Amerikaanse tv-optreden in de Ed Sullivan Show, met All My Loving, Till There Was You, She Loves You, I Saw Her Standing There en I Want to Hold Your Hand.

Hun iconische Amerikaanse televisiedebuut werd bekeken door ongeveer 73 miljoen mensen in 23 miljoen huishoudens, wat neerkomt op ongeveer 34 procent van de Amerikaanse bevolking.

Ter gelegenheid van de verjaardag schreef Sir Paul McCartney op Instagram: “The Beatles rockten vandaag 60 jaar geleden de Ed Sullivan Show! Hun optreden werd uitgezonden voor een recordaantal van 73 miljoen kijkers en was het startschot voor Beatlemania in de VS.”

Macca kondigde ook aan dat: “foto’s achter de schermen van de repetities van de show tot 7 april te zien zijn in @chryslermuseum in Norfolk, Virginia. De tentoonstelling #EyesOfTheStorm wordt dan op 3 mei geopend in @brooklynmuseum. Het bijbehorende boek ‘1964: Eyes of the Storm’ is nu ook uit.”