Kadak Singh van Pankaj Tripathi opent IFFI met trailerlancering

Toen het International Film Festival (IFFI), Goa, op 20 november begon, kreeg OTT-platform ZEE5 de kans om zijn trailer te presenteren voor de aankomende speelfilm, Kadak Singh. In de film spelen Pankaj Tripathi een hoofdrol, samen met Parvathy Thiruvothu, Sanjana Sanghi en Jaya Ahsan. De trailerlancering van de film maakte deel uit van de openingsceremonie van IFFI 2023.

Kadak Singh gaat in première op ZEE5 op 8 december 2023. De film zal ook zijn wereldpremière beleven op IFFI in de categorie ‘Gala Premieres’ en het spraakmakende evenement zal door de hele cast en crew worden bijgewoond te midden van veel opwinding en verwachting.

Geregisseerd door de nationaal bekroonde regisseur Aniruddha Roy Chowdhary. Kadak Singh is een productie van Wiz Films en KVN in samenwerking met Opus Communications. De film volgt het leven van AK Shrivastav, ook bekend als Kadak Singh, een gezamenlijk directeur van het Department of Financial Crimes die momenteel kampt met retrograde geheugenverlies. De film ontvouwt zich terwijl AK wordt opgenomen in het ziekenhuis en tegenstrijdige verhalen over zijn verleden te horen krijgt, waardoor hij gedwongen wordt feit van fictie te onderscheiden.

Te midden van het doolhof van halfbakken herinneringen is hij vastbesloten om de waarheid achter hem te ontdekken, die op mysterieuze wijze in een ziekenhuis belandt en achter een aanzienlijke financiële misdaad zit, terwijl hij tegelijkertijd zijn gezin voor de ondergang probeert te behoeden. Het is ook het verhaal van een disfunctioneel gezin en hoe ze dichter bij elkaar komen als gevolg van een reeks onvoorziene gebeurtenissen die tot een achtbaan van emoties leiden. De film belicht relaties in verschillende vormen en hoe deze relaties verschillende perspectieven bieden, waardoor het verhaal vooruit helpt. Madhuri Dixit ontving een speciale erkenningsprijs op IFFI 2023

Acteur Pankaj Tripathi zei: “Kadak Singh is anders dan alles wat ik eerder heb gespeeld. Hij is een ongewoon personage, en het was zo leuk om zo’n gelaagde persoonlijkheid te portretteren. Bovendien mocht ik samenwerken met een ongelooflijk talent, waaronder Tony Da, Parvathy, Jaya en de jonge en enthousiaste mensen zoals Sanjana. De gecombineerde energie en passie van iedereen hebben de film echt van de pagina’s naar het scherm getransformeerd. Ook was het spannend om de trailer gisteravond op IFFI te lanceren en voor het eerst ooit de reactie van het publiek op de trailer te zien We vertonen de film ook hier op IFFI, dus daar zijn we ook enthousiast over.”

Acteur Parvathy zei: ‘Het komt niet vaak voor dat elk aspect van een filmmaakervaring een 10/10 scoort. Kadak Singh is voor mij dat zeldzame fenomeen geweest. Van het creëren van een personage begeleid door Tony da en het delen van de schermruimte met niemand minder dan Pankaj ji, tot het getuige zijn van genialiteit in Sanjana Sanghi, Paresh Pahuja en Jaya Ahsan en zo perfect ondersteund worden door elke afdelingsploeg op de set en een verzorgend productieteam onder leiding van Viraf Sarkari die ons non-stop aanmoedigde, het was op zijn zachtst gezegd magisch. Ik heb het gevoel dat we in de tijd waarin we leven een grote behoefte hebben aan meestervertellers die ons begeleiden om in contact te blijven met onze menselijkheid. Tony da en team hebben die ervaring voor ons gecreëerd in Kadak Singh”.