David Letterman keert voor het eerst sinds 2015 terug naar “The Late Show” in “Colbert” -optreden

Maandagavond aflevering van “De late show met Stephen Colbert” bevatte een gast die geen introductie behoefde: voormalig gastheer David Letterman.

Letterman was meer dan twintig jaar gastheer van de show, van 1993 tot 2015. Zijn optreden was de eerste keer dat hij terugkeerde naar het Ed Sullivan Theatre, waar de show wordt gefilmd, sinds zijn pensionering acht jaar geleden.

Het publiek begroette Letterman met een warm welkom en een daverend applaus toen hij als gast bij Colbert ging zitten. Zelfs nadat hij was gaan zitten, bleef de menigte zijn naam zingen.

‘Stephen, controleer je mensen!’ Letterman grapte. “Dit is het meest enthousiaste publiek waar ik ooit bij ben geweest sinds de avond dat ik aankondigde dat ik zou stoppen.”

De cabaretier zei dat het “een genot was om terug te zijn” en dat er sinds zijn vertrek veel is veranderd in het theater.

“Het is net een winkelcentrum! Het is ongelooflijk. Het is net Rodeo Drive”, zei hij, verwijzend naar de populaire winkelstraat Beverly Hills, Californië, en eraan toevoegend dat zijn kleedkamer mooier was dan welk hotel dan ook waar hij ooit in had verbleven. “Dames en heren , dit is de televisie van de toekomst….Ik vind het heerlijk.”

Letterman, die meer dan 4.000 afleveringen van ‘The Late Show’ presenteerde, zei dat hij ‘alles’ mist aan het hosten.

“Er zijn maar heel weinig dingen in het leven die je de mogelijkheid bieden… Als je er een verprutst, mag je het opnieuw proberen, en dat is een behoorlijk goed apparaat”, zei Letterman. “Dat was geweldig. Dat maakte het steeds leuker. En als je dan iets doet waar je heel trots op bent, denk je: ‘Mijn God, laten we dat nog een keer doen.’ En zes of zeven jaar later heb je die ervaring opnieuw.”

Letterman is sinds zijn pensionering in meerdere late-night-shows verschenen, maar zoals hij in 2015 aan CBS Sunday Morning vertelde, wist hij niet zeker of zijn pad ooit terug zou leiden naar ‘The Late Show’ en zijn thuis.

‘Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik ooit nog in dit gebouw terugkom’, zei Letterman destijds. “Ik denk dat het te moeilijk voor mij zou zijn.”

Maar maandagavond keerde hij terug naar het meest vertrouwde deel van het theater. Colbert nodigde Letterman uit achter het bureau van de gastheer, zodat de twee een selfie konden maken die ze in 2014 hadden gemaakt.

“In mijn tijd zou ik dit nooit hebben laten gebeuren”, grapte Letterman. “We doen dit omdat mijn zoon niet gelooft dat ik een show heb gehad.”