Sylvester Stallone noemt zichzelf de ‘laatste van de dinosauriërs’ en blikt terug op zijn 50-jarige carrière

Hollywoodlegende Sylvester Stallone, een naam die synoniem staat voor blockbusters vol actie, stond centraal tijdens de wereldpremière van zijn biografische documentaire Sly en gaf een oprechte reflectie op zijn legendarische carrière. Het evenement, dat in stijl werd gehouden, bood fans en media een kijkje in het leven en de tijden van de iconische acteur.

Terwijl de rode loper zich ontvouwde bij de première, omschreef Stallone zichzelf al snel als ‘de laatste van de dinosauriërs’. Hij gebruikte deze term om zijn blijvende aanwezigheid in de entertainmentindustrie te benadrukken, vooral op het gebied van actiefilms, te midden van een snel evoluerend filmisch landschap. Met een carrière van bijna vijf decennia is Stallone inderdaad getuige geweest van seismische verschuivingen in de filmwereld.

“Het is gewoon verbijsterend, want ik weet niet hoe lang je nog kunt wachten”, merkte Stallone op, waarmee hij het veranderende gezicht van de cinema erkende. “De maatschappij verandert, de commercialiteit in de bioscoop gaat sneller. Een lang leven zou dus een premie worden.”

Stallone blijft een gerespecteerd figuur in de wereld van de actiecinema, een feit waar hij enorm trots op is.

“Ik beschouw mezelf als de laatste dinosaurus, begrijp je wat ik bedoel? En daar ben ik erg trots op”, zei Stallone. “Maar ja, daar moet je echt over nadenken. Het is ongelooflijk. Ik bedoel, het is bijna vijftig jaar geleden… Dus ik beschouw het niet als vanzelfsprekend, maar ik wil het heel graag doorbrengen met mijn dierbaren. Het merendeel van wat er is links.”

Op 77-jarige leeftijd zal Stallone zijn actievolle reis voortzetten met het komende vierde deel van De vervangbaren franchise. Hij deelt het scherm met een andere actiester uit de jaren 80, Dolph Lundgren, in deze langverwachte film. Opvallend is dat veel tijdgenoten van Stallone, zoals Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger, de afgelopen jaren uit de schijnwerpers zijn gekomen.

In de Netflix-documentaire van Schwarzenegger Arnold, Stallone bracht hulde aan zijn mede-actieheld en erkende de invloed van Schwarzenegger op het genre. “De jaren ’80 waren een heel interessante tijd omdat de definitieve ‘actieman’ nog niet echt gevormd was”, merkte Stallone op. “Tot die tijd leek actie op een auto-achtervolging Bullitt of De Franse verbinding. Een film over intellect en insinuaties en verbale dit en verbale dat.”

Stallone schreef Schwarzenegger toe dat hij een revolutie teweegbracht in de actiecinema door deze afhankelijker te maken van de lichamelijkheid van de acteur. “Je vertrouwde eigenlijk op je lichaam om het verhaal te vertellen,” zei hij. “Een dialoog was niet nodig. Ik zag dat er een kans was, omdat niemand anders dit deed, behalve een andere man uit Oostenrijk, die niet veel hoeft te zeggen… Hij was superieur. Hij had gewoon alle antwoorden. Hij had het lichaam. Hij had de kracht. Dat was zijn karakter.’

Nadenkend over hun contrasterende actieheldpersonages grapte Stallone: ​​”Ik moest constant tegen mijn kont worden getrapt, terwijl Arnold nooit veel gewond raakte. En ik zeg: ‘Arnold, je zou naar buiten kunnen gaan en tegen een draak kunnen vechten en je zou terugkomen met een pleister. ”

De carrières van zowel Stallone als Schwarzenegger werden meer dan twintig jaar gekenmerkt door hevige concurrentie aan de kassa. Stallone gaf afgelopen november toe dat ze in die periode ‘echt een enorme hekel aan elkaar hadden’, maar na verloop van tijd evolueerde hun rivaliteit naar een sterke vriendschap.

“We waren… dit klinkt misschien een beetje ijdel, maar ik denk dat we destijds een soort genre aan het pionieren waren en dat het sindsdien niet meer is gezien”, reflecteerde Stallone. “Dus de concurrentie, omdat het zijn aard is, hij is erg competitief en ik ook… en ik dacht dat het echt hielp, maar buiten beeld waren we nog steeds competitief, en dat was helemaal niet gezond, maar we hebben worden echt goede vrienden.”

Terwijl Stallone zich voorbereidt op de release van Verbruiksartikelen op 22 september wachten fans reikhalzend uit naar de kans om hem opnieuw in actie te zien. Ondertussen wordt zijn biografische documentaire ‘Sly’ vanaf 3 november op Netflix gestreamd en belooft hij een fascinerende reis door het leven en de carrière van een van Hollywood’s meest duurzame en geliefde iconen.

Jij kan schrijf nu voor wionews.com en deel uitmaken van de gemeenschap. Deel uw verhalen en meningen met ons hier.