10 boeken ter vervanging van tv-programma’s die tijdens de stakingen zijn verdwenen

Op de plank

10 boeken om uw favoriete tv-programma’s te vervangen

Als u boeken koopt die op onze site zijn gelinkt, kan The Times een commissie verdienen Boekwinkel.orgwaarvan de vergoedingen onafhankelijke boekhandels ondersteunen.

Omdat er (tot nu toe) geen deal is om een ​​einde te maken aan de stakingen die Hollywood hebben platgelegd, staan ​​veel van je favoriete programma’s, om nog maar te zwijgen van evenementen die je gezien moet hebben, zoals de Emmy’s, opgeschort. Dat betekent dat je misschien ergens anders afleiding zoekt. (Nou ja, tenzij je van echte misdaad of realiteit houdt.) Als je je verhalen echter in twee dimensies bekijkt, heb je geluk. De herfst is het seizoen voor grote nieuwe boeken en dit jaar is daarop geen uitzondering. Als je je lezing wilt aanpassen om te compenseren voor wat er op je scherm ontbreekt, zijn hier 10 boeken die waardige vervangers (of zelfs betere opties) zijn voor je favoriete programma’s.

Als je mist: “Yellowjackets”
Lezen: “Meisjes in brand”, door Robin Wasserman

Toen we onze kannibaal-tienervoetballers en hun volwassen tegenhangers op ‘Yellowjackets’ achterlieten, werden de zaken heerlijk gestoord. Gelukkig bevat YA-romanschrijver Robin Wasserman’s debuut voor volwassenen uit 2016, ‘Girls on Fire’, een overvloed aan gewelddadige, intense vrouwelijke vriendschap die ons tot seizoen 3 zal helpen. Wassermans roman is een luguber, helder en ongelooflijk slim verhaal over tieners – hun obsessies, hun verliefdheid, hun behoefte om te domineren en zich aan elkaar te onderwerpen. Misschien realistischer dan “Yellowjackets” maar net zo donker en bevredigend.

"Het exorcisme van mijn beste vriend," van Grady Hendrix

Als je mist: “Stranger Things”
Lezen: “Het exorcisme van mijn beste vriend”, door Grady Hendrix

De jaren tachtig? Demonische bezetenheid? Tieners? Campy-horror? Rekening. Rekening. Rekening. Rekening. Hendrix’ cultklassieker uit 2017 biedt een verhaal dat rechtstreeks uit het speelboek van de Duffer Brothers komt (of misschien is het andersom). Vol humor, nostalgie en regelrechte horror is “My Best Friend’s Exorcism” een perfecte tijdelijke aanduiding totdat we weer ondersteboven kunnen gaan.

Als je mist: “Andor” of “The Mandalorian”
Lezen: “Star Wars: De Hoge Republiek” serie

Geweldige boeken zijn meestal niet de dingen die in je opkomen als je aan het Lucasfilm-imperium denkt. En toch publiceert Lucasfilm Press al een tijdje romans en verhalen van opwindende schrijvers (Alex Segura, Charles Yu, Adam Gidwitz) die het filmgenre opnieuw hebben uitgevonden en nieuw leven ingeblazen. Eén opvallende kroniek, de bevredigende jongvolwassenenreeks ‘High Republic’, speelt zich 350 tot 50 jaar vóór de Skywalker-saga af; het is uitzonderlijk goed gemaakt, biedt een scala aan stemmen en stemmingen en vult gemakkelijk het Death Star-vormige gat waar je “Star Wars”-spin-offs zouden moeten zijn.

"De hele dag en een nacht," van Alafair Burke

Als je mist: “Law & Order”
Lezen: de Ellie Hatcher-seriedoor Alafair Burke

Ja, ja, er zijn zeker herhalingen. Zo veel. Maar niets bevredigt zo veel als een ‘Law & Order’ die je nog niet eerder hebt gezien, behalve misschien een boek van Alafair Burke, wiens greep op New York City ongeëvenaard is. Haar uitzonderlijk slimme en bochtige Ellie Hatcher-serie is een perfecte vervanging voor de langlopende Dick Wolf-shows. Hoewel de misdaden door Burke zijn bedacht, zul je zweren dat ze uit de krantenkoppen zijn gehaald.

Als je mist: “Huis van de Draak”
Lezen: “Hild”, door Nicola Griffith

Wie heeft die draken nodig als je een bijlzwaaiende 12-jarige ziener hebt? Een dergelijke fantasie zou de lelie hebben verguld in Nicola Griffiths briljante roman ‘Hild’ uit 2013 – een fictieve herinterpretatie van het jonge leven van het meisje dat zou opgroeien tot Sint Hilda. Er is hier niet veel heiligheid, maar veel bloed en verraad terwijl Hild door de strijdende koninkrijken van het 7e-eeuwse Groot-Brittannië navigeert aan het begin van het christendom. Griffiths roman is mystiek, mooi en poëtisch, stralend in zijn avonturen en zijn eerbied.

"Apotheek de hele nacht," door Ruth Madievsky

Als je mist: “Euforie”
Lezen: “Apotheek de hele nacht‘door Ruth Madievsky

Hoe graag ik ook houd van ‘Euphoria’, de uitbuiting van tienerverslaving en seksualiteit in de show bezorgt me soms de kriebels – of beter gezegd, het geeft me het gevoel dat ik een engerd ben. Gelukkig heeft de bedwelmende neo-noir van Ruth Madievsky het hart en de humor van ‘Euphoria’ ontbreekt. ‘All Night Pharmacy’ speelt zich af in een donker stadsbeeld van Los Angeles en volgt een jonge vrouw die worstelt met nuchterheid, seksualiteit en de verdwijning van haar zeer gecompliceerde zus. Madievsky’s proza ​​knettert als een stroomdraad door deze soms hilarische, altijd aangrijpende roman.

Als je mist: “Verbreking”
Lezen: “De gordijnen”, door Adam Sternbergh

Sternbergh’s speculatieve westerse suspense-roman betreedt hetzelfde landschap als ‘Severance’ – een experimentele realiteit waarin mensen worden geregeerd door regels die hun begrip te boven gaan. Soms is het moeilijk om precies te begrijpen wat er speelt in “The Blinds”, maar dat is precies het punt en de vreugde van deze opmerkelijk originele roman over goede, kwade en menselijke experimenten.

'Reproductie', door Louisa Hall

Als je mist: “Het verhaal van de dienstmaagd”
Lezen: “Reproductie”, door Louisa Hall

Fans van Bruce Millers bekroonde bewerking van de roman van Margaret Atwood hoeven alleen maar het nieuws te lezen voor een dagelijkse dosis overheidsinmenging in de lichamen en rechten van vrouwen. Maar als je op zoek bent naar iets poëtischer – en meer gefundeerd – over de lichamelijke verschrikkingen van vruchtbaarheid, zal ‘Reproductie’ je beangstigen en verrassen. Hall’s bijna surrealistische meditatie over zwangerschap, kindertijd, ouderschap en een planeet die op de rand van de afgrond staat, bevat genoeg verschrikkingen uit de echte wereld, zodat je de enigszins speculatieve televisiebeelden niet zult missen.

Als je mist: “De Pinguïn”
Lezen: de serie ‘Gangsterland’door Tod Goldberg

Velen van ons hebben geduldig gewacht op Craig Zobels stijlvolle HBO-gangsterserie met Colin Farrell als de Batman-schurk annex maffiabaas. Gelukkig is Goldberg al een tijdje bezig met het ongewone gangsterspel. Met de recente publicatie van ‘Gangsters Don’t Die’ rondt hij de meest onwaarschijnlijke en opmerkelijke serie maffiafictie af die ooit is geschreven (met een maffiabaas die onderduikt als rabbijn). Zoals altijd is Goldbergs nieuwste boek grappig, gewelddadig en een beetje chic. Met andere woorden, net als de beste DC-schurken.

Als je mist: “The Last of Us”
Lezen: “Ons deel van de nacht”, door Mariana Enriquez

‘Our Share of Night’ is een totaal onvolmaakt boek – overvol en te lang met paranormale sekten, parallelle universums, Argentijnse politieke onrust en zelfs de AIDS-crisis. Maar als de roman van Enriquez je in zijn greep heeft, is het moeilijk om het neer te leggen. Net als ‘The Last of Us’ volgt het een gebrekkige vaderfiguur die een gezalfd kind probeert te beschermen tegen degenen die hem vrezen of hem kwaad willen doen. Ondanks de overdreven verschrikkingen en het bovennatuurlijke geweld heeft het boek een kloppend hart dat meer dan in staat is om het jouwe eruit te rukken.