Recente aandelenwinsten zullen er eind 2024 zijn, zegt de econoom

Bedrijfsstrategieën zijn nu belangrijker voor het rendement dan de macro-omgeving, zegt econoom

De laatste aandelenkoersen zullen tot het einde van het jaar standhouden en een marktcorrectie halverwege het jaar overleven, als de centrale banken de renteverlagingen later doorvoeren dan beleggers momenteel hebben ingeprijsd, zegt een econoom.

De winsten zullen in lijn blijven met de recente rally’s, ondanks de seizoensgebonden volatiliteit, aangezien de markten mogelijk hun prijzen zullen aanpassen om te acclimatiseren aan een ander renteverlagingstraject dan de centrale banken, vertelde Ludovic Subran, hoofdeconoom bij de Duitse financiële dienstverlener Allianz, aan CNBC’s “Squawk Box Europe”. Maandag.

Beleggers “verwachten momenteel een enorme ommekeer en zij verwachten een zeer vroege omslag”, zei Subran, ondanks signalen die nu wijzen op een renteomslag halverwege het jaar van de centrale banken, die wellicht kleiner zou kunnen uitvallen dan eerder werd gedacht.

‘Dat betekent aanzienlijke volatiliteit in de toekomst, wanneer mensen de rente gaan herwaarderen, maar ik denk ook dat wat we hebben gezien als winsten uit het laatste deel van ’23 en begin ’24 er tegen het einde van 2024 zal zijn. het jaar”, vervolgde hij.

De Europese aandelen gingen in de laatste twee maanden van 2023 achteruit en veroverden de regionale Stoxx 600 volgens LSEG-gegevens naar een jaarlijkse winst van 12,7%. De VS S&P500 is inmiddels sinds eind oktober aan het stijgen en sloot vrijdag voor het eerst ooit boven de 5.000.

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek icoon

inhoud verbergen

Stoxx 600-index.

Bedrijven hebben de afgelopen weken een solide winstseizoen gerapporteerd, waarbij de markten slechts een lichte opleving van het sentiment kenden, omdat sommige centrale bankiers de verwachtingen voor renteverlagingen terugschroeven – vooral in Europa.

“Ik denk dat het erg seizoensgebonden zal zijn. Dus we zullen misschien een correctie krijgen… beleggers zullen zien dat de draaiing niet zo groot zal zijn vanwege de veerkracht van de groei in de VS, of misschien vanwege de inflatie.” plakkerigheid in Europa”, vertelde Subran aan CNBC.

“Maar ik denk dat we tegen het einde van het jaar behoorlijk goede aandelenrendementen van 5-10% zullen hebben. En dat is behoorlijk goed, weet je, voor een jaar van normalisatie van al het andere in de economie.”