Goudprijzen handelen zijwaarts, CPI-gegevens wachtten op meer rente-aanwijzingen door Investing.com


©Reuters.

Investing.com–De goudprijzen bleven dinsdag binnen een krappe marge en bleven onder druk staan ​​van de dollar, terwijl beleggers zich neerlegden voor inflatiegegevens waarvan algemeen wordt verwacht dat ze een rol zullen spelen in de renteplannen van de Federal Reserve.

Het gele metaal was de afgelopen week teruggevallen naar een handelsbereik van $2.000 tot $2.050 per ounce, terwijl traders de verwachtingen van vroege renteverlagingen door de Fed gestaag begonnen af ​​te bouwen.

Een hele reeks Fed-sprekers waarschuwde vorige week ook dat de bank geen haast had om de rente vroegtijdig te verlagen, uit angst voor een aanhoudende inflatie. Hierdoor bereikte de shoot een hoogtepunt in drie maanden, wat op goud woog.

De dollar noteerde hoger in de Aziatische handel.

bleef stabiel op $2.020,06 per ounce, terwijl de aflopende koersen in april vlak waren op $2.033,45 per ounce om 00:33 ET (05:33 GMT).

CPI-gegevens wachtten op meer signalen van de Fed over renteverlagingen

Uit gegevens die later op dinsdag verschijnen, wordt verwacht dat de CPI-inflatie in januari is afgenomen. Maar de verwachting is dat de rente ook ruim boven de jaarlijkse doelstelling van de Fed van 2% zal blijven, waardoor de centrale bank weinig reden heeft om de rente vroegtijdig te gaan verlagen.

Dit scenario belooft weinig goeds voor goud, aangezien hogere rentetarieven de opportuniteitskosten van het kopen van ongemunt goud verhogen, wat geen rendement oplevert.

De markten hebben de verwachtingen voor renteverlagingen in maart en mei gestaag ingeprijsd en zien nu slechts een kans van 45% op een verlaging van 25 basispunten in juni, aldus de . De goudprijs was gekelderd te midden van de afnemende verwachtingen voor vroegtijdige renteverlagingen.

De spotprijzen handelden nu slechts $20 boven het nauwlettend in de gaten gehouden ondersteuningsniveau van $2.000 per ounce, dat volgens analisten op de korte termijn op de proef zou kunnen worden gesteld, vooral in de nasleep van sterkere inflatiecijfers.

De koperprijzen herstellen zich en er wachten meer economische signalen

Bij de industriële metalen steeg de koperprijs scherp ten opzichte van het dieptepunt in drie maanden, nadat de verwachtingen van een groter aanbod – na de ontdekking van een enorme kopervoorraad in Zambia – vorige week voor steile verliezen zorgden.

die in maart afliep, steeg met 0,8% naar $3,7485 per pond.

Maar het zal jaren duren voordat de Zambia-mijn zich zal ontwikkelen tot een volledig operationele mijn, wat erop wijst dat de waargenomen aanbodstijging in koper zich op korte termijn niet zal materialiseren.

Aan het vraagfront lag de focus deze week nu op meer cijfers uit de grote economieën voor meer duidelijke signalen over de vraag naar koper. De BBP-gegevens over het vierde kwartaal van de , en verschijnen later deze week.