Nor’easter bedekt New York en Boston dinsdag met sneeuw. Door ReutersDoor Julia Harte en Rich McKay

NEW YORK (Reuters) – Verwacht werd dat een snel voortschrijdende winterstorm dinsdag vroeg het noordoosten van de VS zou treffen, waarbij maar liefst 15,24 centimeter sneeuw in New York City zou worden gedumpt voordat hij later op de dag naar het noorden zou trekken en Boston zou omsingelen met meer dan een voet, zeiden voorspellers.

In New York werd niet verwacht dat de temperatuur ver onder het vriespunt zou dalen, wat het vooruitzicht vergroot op zware en natte sneeuw die moeilijk van trottoirs en wegen te ruimen is, zegt Bob Oravec, een voorspeller bij het Weather Prediction Center van de National Weather Service op de universiteit. Park, Maryland.

De omstandigheden kunnen leiden tot “behoorlijk rommelige” woon-werkverkeer en mogelijk stroomlijnen en bomen kapot maken, waardoor stroomuitval ontstaat, waarschuwde Oravec.

Openbare scholen in New York City zullen dinsdag lessen op afstand houden voor de meer dan 900.000 studenten in het grootste schooldistrict van het land, zei burgemeester Eric Adams maandag. De stad heeft ook een reisadvies uitgegeven, waarin inwoners wordt gevraagd dinsdag van de weg te blijven, zodat sneeuwploegen hen vrij kunnen houden.

Adams zei tijdens een briefing op maandagmiddag dat de stad het geluk had gehad bijna twee jaar zonder substantiële sneeuwval te kunnen leven, maar dat “Moeder Natuur doet wat ze wil.” Hij voegde eraan toe dat de stad “deze storm extreem, extreem serieus nam”.

In New England bracht de voorspelling van hevige sneeuwval de burgemeester van Boston ertoe de noodtoestand uit te roepen, de dinsdaglessen in alle stadsscholen te annuleren en de alarmbellen te laten rinkelen bij veel inwoners, die zich haastten om zich voor te bereiden op de storm.

“We hebben bijna geen sneeuwscheppen meer”, zegt Ethan Straub, manager van een bouwmarkt in Boston. Hij zei dat zijn voorraad van honderd schoppen maandagochtend was geslonken tot slechts een dozijn. Sinds de storm in de weerberichten verscheen, zei hij, was de drukte van het bedrijfsleven ‘gek’ geweest.

Ongeveer 80,5 kilometer ten zuiden van Boston, in Fall River, was Tony Cruz van plan om dinsdag en woensdag non-stop aan de slag te gaan met het sneeuwruimen van opritten, stoepen en trottoirs, gewapend met slechts een schep en een sneeuwblazer.

“Ik werk alleen. Ik alleen. Ik ben ‘Tony the Handyman’ en als er heel veel sneeuw valt, werk ik door totdat het klaar is,” zei Cruz, eraan toevoegend dat hij warm blijft met een geïsoleerd jasje en “heel veel sneeuw”. van koffie.”

Er was een winterstormwacht van kracht voor Long Island, New York City en een deel van het noordoosten van New Jersey. De neerslag begint maandag laat in de vorm van regen en verandert in sneeuw als de temperatuur ‘s nachts daalt. De hoeveelheid sneeuwval kan stijgen of dalen, afhankelijk van wanneer die verandering plaatsvindt, zei Oravec.

De ‘sneeuwdroogte’ van bijna twee jaar in New York City eindigde medio januari, toen een Arctische ontploffing ongeveer 4,5 centimeter in het Central Park van de stad viel. De verwachting is dat de sneeuw van dinsdag dat aantal zal overtreffen, waardoor er mogelijk omstandigheden ontstaan ​​voor sleeën en sneeuwballengevechten, zij het van korte duur.

Volgens de sanitaire afdeling van de stad stond een vloot van meer dan 2.000 sneeuwploegen en 700 zoutstrooiers klaar in New York City, klaar om de straat op te gaan.

Er werden ook sterke winden tot 64 kilometer per uur en kustoverstromingen voorspeld langs de kust van New England, evenals de Jersey Shore en Long Island.