Nog meer problemen voor Paytm: EPFO ​​blokkeert transacties naar rekeningen die zijn gekoppeld aan Paytm Payments Bank

PayTM wordt met meer problemen geconfronteerd nu de Employee Provident Fund Organization (EPFO) heeft aangekondigd dat het stortingen en tegoeden op EPF-rekeningen gekoppeld aan Paytm Payments Bank zal blokkeren. Dit komt nadat de Reserve Bank of India een beperking aankondigde op de digitale betalingsgateway van One 97 Communications, vanaf 23 februari.

EPFO-instructies

In een circulaire van 8 februari heeft de EPFO ​​haar veldfunctionarissen opgedragen geen claims te accepteren die verband houden met Paytm Payments Bank Limited (PPBL)-rekeningen.

“Alle veldofficieren wordt geadviseerd om vanaf 23 februari 2024 geen claims te accepteren die verband houden met bankrekeningen bij Paytm Payment Bank. Er moet een vide-publiciteit worden geïnitieerd om het bewustzijn over deze verandering te vergroten”, aldus de circulaire.

EPFO, dat een corpus van ruim 18 biljoen roepies (ruim 216 miljard dollar) heeft en bijna 300 miljoen werknemers bedient, had de Paytm Payments Bank en Airtel Payment Bank in november vorig jaar toestemming gegeven om claims te schikken.

RBI-bestellingen

De Reserve Bank of India (RBI) gaf op 31 januari Paytm’s bankafdeling Paytm Payments Bank opdracht om vanaf maart te stoppen met het accepteren van nieuwe stortingen op haar rekeningen of populaire portemonnees.

In een verklaring zei de RBI dat Paytm Payments Bank na 29 februari geen verdere stortingen meer mag doen op klantrekeningen, en dat er ook geen krediettransacties zullen worden toegestaan, ook niet via portemonnees.

“Het Comprehensive System Audit-rapport en het daaropvolgende compliance-validatierapport van de externe auditors brachten aanhoudende niet-naleving en aanhoudende materiële toezichtsproblemen bij de bank aan het licht, die verdere toezichtmaatregelen rechtvaardigden”, aldus de RBI.

“Na 29 februari 2024 zijn geen verdere stortingen, krediettransacties of opwaarderingen toegestaan ​​op klantrekeningen, prepaid-instrumenten, portemonnees, FASTags, NCMC-kaarten, enz., met uitzondering van eventuele rente, cashback of terugbetalingen die kunnen worden gecrediteerd op elk moment”, voegde het eraan toe.

“Het opnemen of gebruiken van saldi door haar klanten van hun rekeningen, inclusief spaarbankrekeningen, lopende rekeningen, prepaid-instrumenten, FASTags, National Common Mobility Cards, enz. moet zonder enige beperking worden toegestaan, tot aan hun beschikbare saldo”, vervolgt de RBI. gezegd.

(Met input van agentschappen)