Wion Business Wrap | Nvidia’s inkomsten uit AI-chips, Toronto’s huizennood en meer

WION’s Business Desk brengt u dagelijks een overzicht van mondiale verhalen uit de zaken- en economiewereld.

Nvidia’s High-Stakes Dance: AI triomfeert te midden van China-raadsel

De toonaangevende fabrikant van AI-chips, Nvidia, zal naar verwachting dinsdag sterke omzetprognoses bekendmaken op basis van de populariteit van zijn AI-compatibele producten. De ogen zijn gericht op de mogelijke gevolgen van de toenemende beperkingen van de Verenigde Staten op de verkoop van hun premiumchips aan China, wat tot ernstige zorgen bij beleggers heeft geleid.

Toronto’s wanhoop op het gebied van huisvesting: een half bed voor C$ 900 per maand tegen stijgende prijzen

De wanhoop op de huizenmarkt in Toronto is duidelijk zichtbaar, met torenhoge prijzen die mensen bereid zijn te betalen om een ​​half bed te huren. Een halfbed werd aangeboden voor 900 Canadese dollar per maand, zo blijkt uit het schokkende Facebook-bericht dat inmiddels is verwijderd.

Franse diplomaat vertrekt naar China te midden van EV-spanningen. Hier zijn de details

De Franse topdiplomaat Catherine Colonna zal deze week naar China reizen in een poging de betrekkingen te herstellen die zijn beschadigd door een antisubsidieonderzoek naar Chinese elektrische auto’s (EV’s).

De waardering van Microsoft stijgt terwijl OpenAI-turmoil zich ontvouwt: CEO en sleutelpersoneel bundelen hun krachten

Te midden van de onrust rond OpenAI heeft Microsoft misbruik gemaakt van de situatie en sleutelpersoneel ingehuurd, waaronder de ex-CEO van het bedrijf: Sam Altman, waardoor de waardering van Microsoft is gestegen.

Wall Street wacht op een crypto-explosie van $100 miljard met Bitcoin ETF’s: rapport

Wall Street anticipeert op de aanstaande lancering van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s), die naar verwachting de officiële lancering van cryptocurrency zal markeren. Insiders uit de sector concentreren zich op een potentiële markt van $100 miljard als gevolg van de verwachte goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor deze ETF’s, waardoor een nieuwe hype-cyclus op gang komt.

De Japanse loonstijging maakt de weg vrij voor het vertrek van de BoJ en stimuleert de inflatiestrijd

De Bank of Japan (BOJ) zou kunnen besluiten haar monetaire stimuleringsprogramma, dat de afgelopen tien jaar is uitgevoerd, af te bouwen, nu het land zich voorbereidt op een tweede jaar van grote salarisverhogingen.

Opschudding onder beleggers bij OpenAI: een juridische strijd dreigt nadat CEO Sam Altman is ontslagen

Nadat CEO Sam Altman abrupt werd ontslagen, overwegen investeerders bij OpenAI een aanklacht in te dienen tegen de raad van bestuur. Deze investeerders zijn bezorgd over mogelijke verliezen en werken samen met advocaten om hun alternatieven te beoordelen.